ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες – LIVE: Η μάχη του Λευτέρη Πετρούνια για το χρυσό

Λευτέρης Πετρούνιας
Intime

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Δείτε LIVE τη μεγάλη μάχη του Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση του δεύτερου χρυσού μεταλλίου στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος είναι φτιαγμένος για να καταρρίπτει ρεκόρ, καλείται να να διατηρήσει τον Ολυμπιακό τίτλο που κατέκτησε στο Ρίο. Σε περίπτωση που τα καταφέρει θα γίνει ένας τους πολυνίκεις στην Ολυμπιακή Ιστορία του αγωνίσματος, αλλά και ο μοναδικός με δύο διαδοχικά χρυσά μετάλλια έπειτα από το 1972!

Ο «άρχοντας των κρίκων» προκρίθηκε στον τελικό με την υψηλότερη βαθμολογία (15,333 β.) κι έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Ο τελικός των κρίκων είναι προγραμματισμένος για τις 11 το πρωί ώρα Ελλάδας και βάσει κλήρωσης ο Λευτέρης Πετρούνιας θα εκτελέσει το πρόγραμμά του 7ος μεταξύ των οκτώ φιναλίστ.

Λευτέρης Πετρούνιας
Η σειρά με την οποία θα εμφανιστούν οι αθλητές στον τελικόolympics.com

Αντίπαλοί του Έλληνα πρωταθλητή θα είναι, κατά σειρά εμφάνισης στον τελικό, ο Βραζιλιάνος Αρτούρ Ζανέτι (5ος με 14,900 β. στον προκριματικό), ο Κινέζος Χάο Γιόου (8ος με 14,800 β.), ο Κινέζος Γιανγκ Λιου (2ος με 15,300 β.), ο Ρώσος Ντενίς Αμπλιαζίν (7ος με 14,800 β.), ο Τούρκος Ιμπραΐμ Τσολάκ (4ος με 14,933 β.), ο Γάλλος Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (3ος με 15,066 β.) και ο Τούρκος Αντέμ Ασίλ (6ος με 14,800 β.), ο οποίος θα ανεβεί στους κρίκους τελευταίος, αμέσως μετά τον Πετρούνια.

Δείτε λεπτό προς λεπτό τον τελικό των κρίκων

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο

Ο Αντέμ Ασίλ συγκέντρωσε 14.600 βαθμούς

Πολύ καλή προσπάθεια από τον Λευτέρη Πετρούνια! Ένα βηματάκι στην έξοδο, όμως, στοίχισε, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει 15.200. Είναι τρίτος...

Πολύ καλή προσπάθεια από τον Σαμίρ Αϊτ Σαϊντ από τη Γαλλία! Μάζεψε 14.900 κι ανεβαίνει τρίτος. Η ώρα του Λευτέρη έφτασε!

Ο Ιμπραϊμ Τσολάκ είχε κάποια μικρά θέματα στην εκτέλεση και γι' αυτό συγκέντρωσε 14.866 βαθμούς.

Ο Ντένις Αμπλιάζιν μετά την προσπάθεια του συγκέντρωσε 14.833 βαθμούς. Αυτή τη στιγμή είναι τρίτος αλλά δύσκολα θα μείνει εκεί

Ο μεγάλος αντίπαλος του Πετρούνια, ο Λιου Γιάνγκ έκανε πολύ καλή προσπάθεια. Η βαθμολογία του είναι 15.500! Βάζει ψηλά τον πήχη για τον Λευτέρη.

Ο πρώτος από τους δύο Κινέζους, ο Χάου Γιόου συγκέντρωσε 15.300 βαθμούς. Εξαιρετική βαθμολογία.

Ο Ζανέτι είχε κακή έξοδο, έπεσε άτσαλα στο στρώμα. Συγκέντρωσε 14.133 βαθμούς

Μόλις ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των αθλητών και ξενικά ο τελικός

Ο βαθμός δυσκολίας του προγράμματός του Λευτέρη είναι 6,3. Με μια βαθμολογία στο 9 θα φτάσει τους 15.300. Εκεί, μόνο ο Λιου θεωρητικά μπορεί να τον φτάσει. Ο Κινέζος έχει υψηλότερο συντελεστή δυσκολίας στο πρόγραμμα (6,7), αλλά υστερεί σε εκτέλεση.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί, με τον Βραζιλιάνο Ζανέτι να είναι ο πρώτος που θα ξεκινήσει. Ο Πετρούνιας είναι έβδομος (προτελευταίος).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Μίλτος Τεντόγλου