ΣΠΟΡ

Τέλος εποχής: Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο Βαλεντίνο Ρόσι (video)

Βαλεντίνο Ρόσι
AP Images

Ο «γιατρός» του MotoGP, Βαλεντίνο Ρόσι γνωστοποίησε ότι θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα βάζει ένας εκ των κορυφαίων στον μηχανοκίνητο αθλητισμό!

Ο Ρόσι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Αυστρία έκανε γνωστό ότι η φετινή χρονιά θα είναι η τελευταία του στο MotoGP. «Είναι μια δύσκολη απόφαση αλλά στο τέλος, σε όλα τα αθλήματα, τα αποτελέσματα κάνουν τη διαφορά. Πιστεύω λοιπόν ότι πρόκειται για τη σωστή απόφαση. Δεν έχω παράπονο από την πορεία της καριέρας μου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Ιταλός θρύλος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μοτοσικλετιστών δίνει αδιάλειπτα το «παρών» από το 1996, έχοντας κατακτήσει εννιά φορές τον τίτλο. Όπως γνωστοποίησε, όμως, πήρε τη μεγάλη απόφαση να σταματήσει, κλείνοντας έναν κύκλο που κράτησε 26 χρόνια!

Ο Ρόσι φυσικά έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομα του με την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε δύο τροχούς. Έκανε το ντεμπούτο του στην κατηγορία των 125 το 1996, ενώ δύο χρόνια αργότερα «ανέβηκε» στα 250. Στη «μεγάλη» κατηγορία βρέθηκε το 2000, στην οποία μετράει 89 νίκες!

Επίσης, είναι ο μοναδικός στην ιστορία αναβάτης που έχει κερδίσει τον τίτλο στις κατηγορίες 125, 250 και 500, αλλά και στη σύγχρονη εποχή του MotoGP.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG - Φωτιές: Η Ελλάδα στις φλόγες - Μέτωπα σε Βαρυμπόμπη, Εύβοια και Αρχαία Ολυμπία