ΣΠΟΡ

Παραολυμπιακοί Αγώνες σε πολύ δύσκολες συνθήκες - Στο «κόκκινο» το Τόκιο λόγω πανδημίας

Παραολυμπιακοί Αγώνες
AP Images

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στο Τόκιο λόγω του νέου κύματος της πανδημίας.

Τα αυξανώμενα κρούσματα έχουν προκαλέσει πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης κι η μάχη κατά του κορονοϊού γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη.

Μάλιστα, η μετάλλαξη «Δέλτα», ώθησε την κυβέρνηση της Ιαπωνίας να παρατείνει τα έκτακτα μέτρα πανδημίας στο Τόκιο και άλλες περιοχές έως τις 12 Σεπτεμβρίου.

Οι αρχές της ιαπωνικής πρωτεύουσας εξετάζουν σχέδια μετατροπής ορισμένων από τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς χώρους της πόλης σε προσωρινές ιατρικές εγκαταστάσεις.

Οι διοργανωτές των Παραολυμπιακών Αγώνων, που θα διεξαχθούν από την Τρίτη (24/8) έως τις 5 Σεπτεμβρίου, συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα να διεξαχθούν χωρίς θεατές, κάτι που είχε συμβεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες που ολοκληρώθηκαν πριν λίγες ημέρες.

Ιατρικοί εμπειρογνώμονες προέτρεψαν την προσωρινή χρήση των εγκαταστάσεων που ανήκουν στην κυβέρνηση του Τόκιο, όπως το Tokyo Aquatics Centre, το μέρος των αγώνων κολύμβησης και το Musashino Forest Sport Plaza που χρησιμοποιήθηκε για το μπάντμιντον, ανέφερε η εφημερίδα Sankei. Το νωρίτερο, ωστόσο, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν θα ήταν μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, ανέφερε η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος.

Το Σάββατο τα κρούσματα ξεπέρασαν για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα τα 5.000 και πλησιάζουν το ρεκόρ των 5.773 της 13ης Αυγούστου. Την Παρασκευή, οι διοργανωτές των Παραολυμπιακών Αγώνων δήλωσαν ότι οι Αγώνες θα διεξαχθούν σε «πολύ δύσκολες» συνθήκες, με τα νοσοκομεία του Τόκιο να ασφυκτιούν.

Στο μεταξύ, τριάντα νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν σήμερα (22/8) μεταξύ των συμμετεχόντων στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, το υψηλότερο ποσοστό μέχρι τώρα, ανέφερε ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός NHK.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Λέρος: Τούρκοι ψαράδες έφτασαν μέχρι την... Αγία Μαρίνα - Κίνδυνος θερμού επεισοδίου (video)