ΣΠΟΡ

24h Le Mans: Η Toyota θριάμβευσε κι έγραψε ιστορία! (videos)

24h Le Mans
Twitter: @FIAWEC

24h Le Mans: Η Toyota ήταν η μεγάλη νικήτρια του 89ου αγώνα των 24 ωρών του Λε Μαν, γράφοντας ιστορία με 1-2 που έκανε.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία έγινε η πρώτη που αναδεικνύεται νικήτρια στη νέα εποχή των Hypercar, κερδίζοντας τις εντυπώσεις με το GR010 Hybrid.

Από εκεί και πέρα, κατέκτησε τη νίκη για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και μπήκε σε ένα «κλειστό» κλαμπ κατασκευαστών που έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο. Η Toyota έβαλε το όνομα της δίπλα σε αυτά των Audi, Porsche, Ferrari, Alfa Romeo και Bentley.

Νικητής αναδείχθηκε ο Καμούι Κομπαγιάσι μαζί με τους Μάικ Κόνγουεϊ και Χοσέ Μαρία Λόπες, κάνοντας συνολικά 371 γύρους, ενώ τους ακολούθησαν οι Καζούκι Νακτζίμα, Σεμπαστιέν Μπουεμί και Μπρέντον Χάρτλεϊ παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισαν. Το βάθρο συμπλήρωσε η Alpine με τους Νικολά Λαπιέρ, Αντρέ Νεγκράο και Ματιέ Βαξιβιέ.

Στην κατηγορία LMP2 ο νικητής κρίθηκε στον τελευταίο γύρο, με τη WRT να κερδίζει τον αγώνα, αλλά να χάνει ένα εντυπωσιακό 1-2. Αυτό συνέβη γιατί το #41 Oreca 07 που είχε την πρωτοπορία με διαφορά ενός λεπτού έμεινε στη μέση της πίστας και δεν πήρε κατάταξη! Το #31 των Ρόμπιν Φρινς, Φρεντ Χάμπσμπουργκ και Σαρλ Μαλέσι έδωσε μάχη με το #28 της Jota Sport των Σον Γκελέιλ, Στόφελ Βαντόρν και Τομ Μπλόνκβιστ και πήραν τη νίκη μόλις για 0.7 δευτερόλεπτα! Στην τρίτη θέση τερμάτισε η Panis Racing με τους Ζουλιέν Κανάλ, Ουίλ Στίβενς και Τζέιμς Άλεν.

Στις κατηγορίες GTE-Pro και GTA-Am κυριάρχησε η Ferrari! Στην πρώτη οι Αλεσάντρο Πιερ Γκουίντι, Τζέιμς Καλάντο και Κόμο Λέντογκαρ επικράτησαν με το 488 GTE Evo, ενώ στη δεύτερη το AF-Corse έκανε τρομερή εμφάνιση με τους Φρανσουά Περοντό, Νίκλας Νίλσεν και Αλέσιο Ροβέρα να αναδεικνύονται νικητές.

Δείτε highlights...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Επιστρέφουν αδειούχοι και… μέτρα – Ανησυχητική αύξηση στους διασωληνωμένους