ΣΠΟΡ

Αυτοί είναι οι χειρότεροι πυγμάχοι στην ιστορία - Οι 12 νίκες σε 279 αγώνες και άλλα μαύρα... ρεκόρ

Αυτοί είναι οι χειρότεροι πυγμάχοι στην ιστορία
Αυτοί είναι οι χειρότεροι πυγμάχοι στην ιστορία

Το άθλημα της πυγμαχίας έχει αναδείξει και κάποιους μυθικούς… γυρολόγους. Πυγμάχους που πέρασαν το μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας τους στο καναβάτσο, να μετρούν ήττες και νοκ άουτ. Έχετε αναρωτηθεί ποια είναι τα χειρότερα ρεκόρ που είδε ποτέ η επαγγελματική πυγμαχία;

Η πυγμαχία έχει αναδείξει μερικούς από τους κορυφαίους αθλητές στην ιστορία των sport γενικότερα. Μοχάμεντ Άλι, Ρόκι Μαρτσιάνο, Εβάντερ Χόλιφιλντ, Σούγκαρ Ρέι Λέοναρντ είναι μερικοί μονάχα από τους πυγμάχους που δημιούργησαν απίστευτα ρεκόρ και έγραψαν ιστορία σε ένα από τα πιο δύσκολα και ταυτόχρονια πιο συναρπαστικά αθλήματα του κόσμου!

Στον αντίποδα ωστόσο, όπως σε κάθε άθλημα, υπάρχουν και οι... γυρολόγοι, οι οποίοι στο άθλημα της πυγμαχίας πηγαίνουν την... ιστορία ένα βήμα παρακάτω! Και εξηγώ τον λόγο...

Εννιά στις δέκα, ένας κακός ποδοσφαιριστής θα αγωνιστεί στην καριέρα του σε μέτριες ομάδες, με κακούς συμπαίκτες και έτσι δεν θα φτάσει στην... τηλεόρασή μας ώστε να μας... πονέσει τα μάτια! Παρομοίως και ένας μπασκετμπολίστας, ένας τενίστας κλπ.

Η πυγμαχία, ειδικότερα τις τελευταίες δεκαετίες, είναι ένα άθλημα στο οποίο παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το ρεκόρ του μποξέρ! Για να «αναρριχηθεί» στην παγκόσμια κατάταξη ένας πυγμάχος και να μπορέσει να διεκδικήσει ζώνες παγκόσμιων ομοσπονδιών θα πρέπει να έχει ένα πολύ δυνατό ρεκόρ και ιδανικότερα να είναι αήττητος!

Γι' αυτόν τον λόγο οι δαιμόνιοι... μάνατζερ του sport ανακάλυψαν τους... γυρολόγους της πυγμαχίας! Αθλητές που μπορεί σε κάποια φάση της «καριέρας» τους να παίζουν και έναν αγώνα την εβδομάδα, με σκοπό κάποιος νεαρός αθλητής να «χτίσει» το ρεκόρ του στις... πλάτες τους!

Πάμε να δούμε μερικούς από τους καλύτερους γυρολόγους που ανέδειξε ποτέ το άθλημα της πυγμαχίας

Donnie Penelton (13-167): Τα σερί είναι για να σπάνε

Ο Donnie Penelton αγωνίστηκε στη light heavyweight κατηγορία από το 1990 μέχρι το 2009. Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα με ένα 3-0, κατάφερε να πετύχει γρήγορα δύο εντυπωσιακά αρνητικά ρεκόρ. Από το 1992 μέχρι το 1996 μέτρησε 32 συνεχόμενες ήττες, ενώ από το 1996 μέχρι το 1998 ξεπέρασε τον ίδιο του τον εαυτό και μέτρησε 34 συνεχόμενες ήττες. O Black Battle Cat όπως ήταν το ψευδώνυμό του τελείωσε την καριέρα του με 13 νίκες και 167 ήττες.

Ο Donnie Penelton
Ο Donnie Penelton -Φωτογραφία: BoxRec

Peter Buckley (32-256): Οι 86 συνεχόμενες ήττες

Ο Peter Buckley έφερε το ψευδώνυμο Professor και μάλλον ήταν… καθηγητής που θα μπορούσε να διδάξει τους μαθητές του πώς θα χάσουν εύκολα και ανώδυνα έναν πυγμαχικό αγώνα. Και λέμε ανώδυνα γιατί μπορεί να έχασε 256 φορές στην επαγγελματική του καριέρα, ωστόσο μόνο τις δέκα εξ’ αυτών έπεσε νοκ άουτ. Ο Professor ξεκίνησε την καριέρα του το 1989. Το 1991 το ρεκόρ του ήταν 17-10, ωστόσο τα επόμενα δύο χρόνια κατάφερε να χάσει 17 συνεχόμενες φορές!

Ο Peter Buckley
Ο Peter Buckley -Φωτογραφία: BoxRec

Κρέμασε τα γάντια του το 2008 όταν κέρδισε με απόφαση τον Matin Muhammad, βάζοντας τέλος στις 86 συνεχόμενες ήττες του!

Robin Deakin (2-53): Ο χειρότερος πυγμάχος της Βρετανίας

Ο Robin Deakin είναι κατά πάσα πιθανότητα ο χειρότερος πυγμάχος που έχουν δει τα βρετανικά ρινγκ. Αγωνίστηκε στη lightweight κατηγορία από το 2006 μέχρι το 2017 και μέσα σε αυτά τα έντεκα χρόνια κατάφερε να κερδίσει δύο φορές και να χάσει… 53. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι ο Deakin ξεκίνησε με νίκη την επαγγελματική του καριέρα. Ωστόσο αυτή ήταν η μόνη νίκη που θα έπαιρνε για τα επόμενα εννιά χρόνια.

Οι Βρετανοί αναγκάστηκαν να ανακαλέσουν την πυγμαχική του άδεια για τη δική του ασφάλεια. Σε συνέντευξή του στη Daily Mirror είχε πει: «Είμαι ένας μαχητής. Θα κερδίσω τη θέση μου πίσω στην κορυφή, θα το δείτε». Παρά τα όσα είχαν συμβεί στην… καριέρα του, ο Deakin δεν το έβαλε ποτέ κάτω και το 2015 κατάφερε να πάρει τη δεύτερη και τελευταία του νίκη. Επέστρεψε στα ρινγκ το 2017, έγραψε δύο ακόμα ήττες και αποσύρθηκε από το αγαπημένο του άθλημα.

Kristian Laight (12-279): Το χειρότερο ρεκόρ στην ιστορία της πυγμαχίας

Ο Kristian Laight αγωνίστηκε από 2003 μέχρι το 2018 στη lightweight κατηγορία. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα με πέντε ήττες και του δόθηκε το nickname Mr. Reliable. Δεν κέρδισε ποτέ δύο αγώνες συνεχόμενα και κρέμασε τα γάντια του με το εντυπωσιακό ρεκόρ 12-279. Κρατάει μέχρι και σήμερα το χειρότερο ρεκόρ στην ιστορία της πυγμαχίας.

Reggie Strickland (66-276): Ο γυρολόγος των 363 αγώνων

Πριν τον Kristian Laight υπήρχε ο Reggie Strickland, ο απόλυτος γυρολόγος πυγμάχος. Ο τελευταίος ήρωας των απίθανων αρνητικών ρεκόρ μας, ξεκίνησε την καριέρα του το 1987 στη middleweight κατηγορία και κρέμασε τα γάντια του το 2005. Μπήκε στο ρινγκ 363 φορές και κατάφερε να χάσει 276 φορές, τις 26 με νοκ άουτ.

Ο Strickland έφτιαξε τα ρεκόρ πολλών νεαρών πυγμάχων καθώς ήταν μία πολύ καλή επιλογή για τους πρώτους αγώνες της καριέρας τους.

Ρoή Ειδήσεων