ΣΠΟΡ

Κωπηλασία: Πρωταθλήτριες Ευρώπης οι Αναστασιάδου, Φράγκου! Τρία μετάλλια για την Ελλάδα

Κωπηλασία
kopilasia.gr

Κωπηλασία: Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, το οποίο διεξήχθη στην πόλη Κρούζιτσα της Πολωνίας.

Η εθνική ομάδα ολοκλήρωσε την άκρως επιτυχημένη παρουσία της, μετρώντας συνολικά τρία μετάλλια.

Ο εθνικός ύμνος ακούστηκε για τις Ευαγγελία Αναστασιάδου και Ευαγγελία Φράγκου, οι οποίες κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ των κοριτσιών. Οι δυο πρωταθλήτριες του ΝΟ Καστοριάς και του ΝΟ Γιαννιτσών είχαν από το ξεκίνημα της κούρσας την πρωτοπορία και την κράτησαν ως το τέλος φτάνοντας πρώτες στο τερματισμό σε χρόνο 6:55.94.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι η Φράγκου τον περασμένο μήνα είχε αναδεχθεί χάλκινη Παγκόσμια πρωταθλήτρια στη κατηγορία Νεανίδων στο Πλόβνιβ ενώ η Αναστασιάδου ήταν και πέρυσι πρωταθλήτρια Ευρώπης στη συγκεκριμένη κατηγορία όταν είχε κερδίσει το χρυσό στο σκιφ ελ. βαρών.

Λίγο νωρίτερα από τη σπουδαία νίκη των δυο κοριτσιών ο Χρήστος Στεργιάκας και ο Ιάσονας Εξάρχου, μολονότι είναι νέο πλήρωμα, κατάφεραν να κατακτήσουν το ασημένιο μετάλλιο στο διπλό των αγοριών, τερματίζοντας στη 2η θέση στον μεγάλο τελικό με χρόνο 6:19.27, πίσω από την Βρετανία που κέρδισε το χρυσό με χρόνο 6:15.06.

Εντυπωσιακή η Ελένη Μαρίνα Λεβεντέλη «άνοιξε το χορό» των μεταλλίων κατακτώντας το χάλκινο στο σκιφ ελ. βαρών. Η πρωταθλήτρια του ΝΟ Κατερίνης πλασαρίστηκε από το ξεκίνημα της κούρσας στην 3η θέση και διατηρήθηκε εκεί μέχρι το φινάλε, τερματίζοντας σε 7:47:77. Έχασε για λίγο το ασημένιο που κέρδισε η Μπέιτς από τη Μ. Βρετανία με 7:46.93 ενώ το χρυσό πήγε στην Αυστριακή, Τεφεντάλερ με χρόνο 7:46.37.

Πολύ κοντά στο βάθρο βρέθηκε κι η δίκωπος των κοριτσιών. Οι Παρθένα Παπατέρπου και Ελένη Χαραλαμπίδου πήραν την 4η θέση στον τελικό με χρόνο 7:45.78.

Το 5ο ελληνικό πλήρωμα που πήρε μέρος σε τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, η τετράκωπος άνευ των αγοριών με τους Στέφανο Καπάκογλου, Παύλο Φαΐτα, Δημήτρη Ζωγράφο και Θεόδορο Λαπίκοφ κατέλαβε την 6η θέση με χρόνο 6:10.33

Από εκεί και πέρα την 1η θέση στον Μικρό τελικό του διπλού σκιφ ελ. βαρών κατέκτησαν οι Ανδρέας Αθανασιάδης Καούδης και Στρατός Τριαντάφυλλου με χρόνο 6:29.26 και κατετάγησαν 7οι στη γενική.

Τη 2η θέση στον μικρό τελικό της δίκωπου άνευ κατέλαβαν οι Λεωνίδας Παλαιοπάνος και Λεωνίδας Τζουμέζης με χρόνο 6:55.42 και κατετάγησαν 8οι στη γενική.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χρήστος Στυλιανίδης: Αυτός είναι ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας

Τραγωδία στη Μυτιλήνη: Νεκρός επιλοχίας ΕΠΟΠ

Η ακρίβεια «καίει» τα νοικοκυριά - Πόσο αυξάνονται ρεύμα, καύσιμα και βασικά είδη διατροφής