ΣΠΟΡ

Μαρία Σάκκαρη: Έτοιμη για νέα υπέρβαση! Η μεγάλη μάχη για την πρόκριση στους «8» του US Open

Μαρία Σάκκαρη
AP Images

Μαρία Σάκκαρη: Η Ελληνίδα τενίστρια αντιμετωπίζει την Καρολίνα Πλίσκοβα με στόχο ακόμη μια μεγάλη πρόκριση στο US Open.

Η Σάκκαρη βρίσκεται για πρώτη φορά στην καριέρα της στα προημιτελικά του Grand Slam της Νέας Υόρκης και μπροστά της έχει άλλη μια μεγάλη πρόκληση. Να βρεθεί στα ημιτελικά.

Σε περίπτωση που νικήσει την Τσέχα, τότε θα δώσει το παρών στους «4» ενός major τουρνουά για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μήνες, μετά την παρουσία της στο Roland Garros.

Ο αγώνας της Σάκκαρη με την Πλίσκοβα είναι προγραμματισμένος για τα ξημερώματα της Πέμπτης (9/9) στις 02:00 ώρα Ελλάδας και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από το Eurosport. Η τενίστρια που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Μπέντσιτς – Ραντουκάνου.

Οι προηγούμενες αναμετρήσεις τους

Η 26χρονη πρωταθλήτρια έχει αντιμετωπίσει δύο φορές στο παρελθόν το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης. Αμφότερες στη Ρώμη. Το 2018 για τη φάση των «32», με την Ελληνίδα τενίστρια να κερδίζει με ανατροπή (2-1), ενώ την επόμενη χρονιά συναντήθηκαν στα ημιτελικά με την Τσέχα να επικρατεί με 2-0 σετ.

Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι η Σάκκαρη θα τεθεί αντιμέτωπη με τενίστρια που ήταν στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης για τρίτη φορά σε διάστημα ενός μήνα. Είχαν προηγηθεί η Βικτόρια Αζαρένκα στο Μόντρεαλ κι η Αντζελίκ Κέρμπερ στο Σινσινάτι, όπου γνώρισε ισάριθμες ήττες. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η τρίτη φορά θα αποδειχθεί και… τυχερή.

Στο Νο14 και βλέπει ψηλότερα

Μετά την ιστορική πρόκριση επί της Μπιάνκα Αντρεέσκου, η Σάκκαρη εξασφάλισε την άνοδο της στο Νο14! Αυτό σημαίνει ότι ισοφάρισε το καλύτερο πλασάρισμα στην παγκόσμια κατάταξη Ελληνίδας, που ανήκε στη Λένα Δανιηλίδου από τον Μάιο του 2003. Βέβαια, η Μαρία έχει την ευκαιρία να πλησιάσει κι άλλο την πρώτη δεκάδα, καθώς σε περίπτωση που κερδίσει την Πλίσκοβα θα ανέβει στο Νο13.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μίκης Θεοδωράκης: Απούσα η κόρη του Μαργαρίτα από τη Μητρόπολη

Υπόθεση Σεμέδο: Τι αναφέρει η μητέρα της 17χρονης- Το μήνυμα στο Instagram του Σεμέδο και τα βίντεο

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έρχονται σφοδρές καταιγίδες - Οι περιοχές που θα πληγούν