ΣΠΟΡ

Australian Open: Δυσκολεύουν τα πράγματα για τους ανεμβολίαστους τενίστες - Έρχονται αυστηρά μέτρα

Στέφανος Τσιτσιπάς
AP Images

Αυστραλία: Πιο αυστηρά μέτρα θα ληφθούν στο ερχόμενο Australian Open για τους ανεμβολίαστους τενίστες, όπως τόνισε ο υπουργός αθλητισμού της χώρας, Μάρτιν Πακούλα.

Το τελευταίο διάστημα γίνεται πολλή κουβέντα για τον εμβολιασμό των αθλητών στο τένις, με τον Στέφανο Τσιτσιπά μάλιστα να δέχεται έντονη κριτική μετά την αποκάλυψη ότι ο ίδιος σκοπεύει να το κάνει μόνο αν γίνει υποχρεωτικό.

Κάτι τέτοιο προς το παρών δεν αναμένεται να συμβεί, ωστόσο όπως όλα δείχνουν τα πράγματα θα αρχίσουν να δυσκολεύουν για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Ήδη ο υφυπουργός αθλητισμού της Αυστραλίας, Μάρτιν Πακούλα τόνισε ότι οι κανονισμοί θα γίνουν πιο αυστηροί από το ερχόμενο Australian Open.

«Είναι δύσκολο να είσαι σίγουρος για το οτιδήποτε αυτή τη στιγμή, αλλά είμαι πολύ σίγουρος ότι η διοργάνωση θα διεξαχθεί κανονικά όπως έχει προγραμματιστεί», τόνισε ο Πακούλα και συνέχισε: «Το δεύτερο μισό του Ιανουαρίου αναμένεται αρκετά αισιόδοξο όσον αφορά τους εμβολιασμούς στη χώρα μας. Μην ξεχνάτε ότι πέρσι καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε και να διοργανώσουμε το τουρνουά με το ποσοστό των εμβολιασμένων να είναι στο 0%».

«Για τον παραπάνω λόγο είμαι σίγουρος ότι το Australian Open θα διεξαχθεί κανονικά κι αυτό είναι το σημαντικό», ανέφερε, για να υπογραμμίσει στη συνέχεια ότι: «Δεν γνωρίζω κατά πόσο θα είναι δύσκολο να μπεις στη χώρα χωρίς να είσαι εμβολιασμένος. Αυτό δεν το ξέρω. Σε αυτό όμως για το οποίο είμαι απόλυτα σαφής είναι ότι οι κανόνες για τους μη εμβολιασμένους θα είναι διαφορετικοί σε σχέση με τους εμβολιασμένους. Θα δώσουμε με σαφήνεια στην ATP και την WTA να καταλάβουν, αλλά και να σιγουρευτούν ότι ο εμβολιασμός είναι μια σοφή κίνηση πριν έρθουν οι παίκτες στην Αυστραλία».

Το Australian Open θα είναι το πρώτο Grand Slam της νέας χρονιάς, καθώς είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το διάστημα 17 με 30 Ιανουαρίου 2022.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μίκης Θεοδωράκης: Απούσα η κόρη του Μαργαρίτα από τη Μητρόπολη

Υπόθεση Σεμέδο: Τι αναφέρει η μητέρα της 17χρονης- Το μήνυμα στο Instagram του Σεμέδο και τα βίντεο

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έρχονται σφοδρές καταιγίδες - Οι περιοχές που θα πληγούν