ΣΠΟΡ

Μαρία Σάκκαρη: Έτοιμη για κούπα στην Οστράβα! Η ώρα και το κανάλι του τελικού (videos)

Μαρία Σάκκαρη
AP Images

Μαρία Σάκκαρη: Η Ελληνίδα τενίστρια αντιμετωπίζει την Ανέτ Κόνταβεϊτ στον τελικό του WTA 500 J&T Banka Ostrava Open, με στόχο τον δεύτερο τίτλο της καριέρας της.

Η Ελληνίδα τενίστρια επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και κόντρα στην Ίγκα Σβιότεκ έσπασε την «κατάρα» των ημιτελικών.

Συγκεκριμένα, μετρούσε εννιά σερί χαμένα ματς στους «4», αλλά κόντρα στο Νο1 του ταμπλό έπαιξε εξαιρετικά κι επικράτησε πανάξια με 2-0 σετ (6-4, 7-5).

«Δεν επαναπαύτηκα παρά το προβάδισμα. Ήξερα πως αντιμετώπιζα μία από τις καλύτερες παίκτριες του κόσμου. Ήμουν έτοιμη για ένα σκληρό ματς και ένα σκληρό 2ο σετ. Συνολικά πιστεύω πως ήμουν καλή σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Ήταν πολύ καλό το παιχνίδι μου», ανέφερε η Μαρία, η οποία εξασφάλισε την παρουσία της στον τρίτο τελικό της καριέρας της, μετά το Σαν Χοσέ το 2018 και τη Ραμπάτ το 2019. Στην πρωτεύουσα του Μαρόκο πανηγύρισε και τον μοναδικό μέχρι σήμερα τίτλο της στο WTA.

Η φανταστική χρονιά της Μαρίας

Το 2021 είναι μια εξαιρετική χρονιά για τη Μαρία, η οποία πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις και «σπάει» το ένα ρεκόρ μετά το άλλο! Η Σάκκαρη νίκησε για δεύτερη φορά τη Σβιότεκ και πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ στις νίκες κόντρα σε τενίστριες που βρίσκονται στο Top-10, καθώς η επικράτηση στην Οστράβα ήταν η έβδομη μέσα στο 2021 (συνολικά στην καριέρα της έχει 17)!

Μάλιστα, τις τελευταίες 25 ημέρες έχει τρεις νίκες κόντρα σε αθλήτριες που είναι στην πρώτη δεκάδα, με το ρεκόρ της να είναι 7-4 μέσα στο έτος. Επίσης, είναι η μοναδική τενίστρια που μετρά τέσσερις ανάλογες επικρατήσεις το 2021 σε Grand Slam.

  1. Σάκκαρη-Κένιν (Νο4) 2-6, 6-2, 6-0 (Abu Dhabi Open)
  2. Σάκκαρη- Οσάκα (Νο2) 6-0, 6-4 (Miami Open)
  3. Σάκκαρη - Κένιν (Νο5) 6-1, 6-3 (Roland Garros)
  4. Σάκκαρη - Σβιόντεκ (Νο9) 6-4,6-4 (Roland Garros)
  5. Σάκκαρη- Αντρεέσκου (Νο7) 6-7 (2), 7-6 (6), 6-3 (US Open)
  6. Σάκκαρη - Πλίσκοβα (Νο4) 6-4, 6-4 (US Open)
  7. Σάκκαρη - Σβιόντεκ (Νο6) 6-4, 7-5 (Ostrava Open)

Το ελληνικό τένις ζει ένδοξες στιγμές

Μαρία Σάκκαρη Στέφανος Τσιτσιπάς
Το ελληνικό τένις ζει τις πιο ένδοξες στιγμές του, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία έχει εκπρόσωπο στο Top-10, τόσο σε άντρες, όσο και σε γυναίκες.AP Images

Η πρόκριση της Κόνταβεϊτ στον άλλον ημιτελικό, εξασφάλισε στη Σάκκαρη μια θέση στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ σε περίπτωση που νικήσει στον τελικό θα βρεθεί στο Νο9! Να θυμίσουμε ότι η Μαρία μπήκε στο τουρνουά, ούσα στο Νο12. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ελληνικό τένις ζει τις πιο ένδοξες στιγμές του, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία έχει εκπρόσωπο στο Top-10, τόσο σε άντρες, όσο και σε γυναίκες.

Ο Τσιτσιπάς μπήκε για πρώτη φορά στις 4 Μαρτίου 2019 και μετράει πλέον 112 εβδομάδες στην πρώτη δεκάδα, ενώ η Σάκκαρη είχε ολοκληρώσει το 2020 στο Νο22 και μέσα στους επόμενους εννιά μήνες κέρδισε τουλάχιστον 12 θέσεις. Επίσης, η Μαρία έκανε σημαντικό βήμα για την παρουσία της για πρώτη φορά στα WTA Finals. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μόνο η Ελλάδα κι η Ισπανία έχουν διπλή εκπροσώπηση. Οι Ίβηρες έχουν τους Ράφα Ναδάλ και Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα.

Οι δύο προηγούμενοι τελικοί της Σάκκαρη

Στο Σαν Χοσέ το 2018 «έγραψε» την πρώτη της συμμετοχή σε τελικό WTA

Στη Ραμπάτ το 2019 πανηγύρισε τον μοναδικό μέχρι σήμερα τίτλο της στο WTA

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.