ΣΠΟΡ

Πόλο: Στη δεύτερη θέση του κόσμου η Ελλάδα! Ασημένια η Εθνική στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών

Πόλο
koe.org.gr

Πόλο: Η Ελλάδα ηττήθηκε 10-5 από την Ισπανία στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων Γυναικών κι ολοκλήρωσε την πετυχημένη πορεία της με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν κατάφερε να ανέβει στην κορυφή για πρώτη φορά μετά την Πράγα το 1999, ωστόσο δεν παύει η δεύτερη θέση να είναι μια σπουδαία επιτυχία.

Να θυμίσουμε, άλλωστε, ότι οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου απέκλεισαν στον ημιτελικό το φαβορί του Παγκοσμίου, την Ουγγαρία. Στον τελικό, όμως, οι Ισπανίδες εμφανίστηκε πιο έτοιμες και κατέκτησαν δίκαια την πρώτη θέση.

Καθοριστικό σημείο του αγώνα ήταν τα τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου όταν η Ισπανία πέτυχε τρία μαζεμένα γκολ, ξεφεύγοντας με 5-1. Οι διεθνείς αντιμετώπισαν πρόβλημα στην επίθεση και μολονότι βελτίωσαν κατά τη διάρκεια του ματς την άμυνα τους δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν και μοιραία γνώρισαν την ήττα.

Αυτό είναι το 61ο μετάλλιο σε συνολικά 34 τελικούς της ελληνικής υδατοσφαίρισης, η οποία μετράει 15 χρυσά, 19 αργυρά και 27 χάλκινα.

Τα οκτάλεπτα: 1-5, 0-1, 3-3, 1-1

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου - Ευτυχία Καραγιάννη): Ζαφειράκη, Τριχά 1, Φουντωτού, Σιούτη, Κανετίδου 1, Γιαννοπούλου, Νίνου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Κατσίμπρη, Μπιτσάκου, Κοντονή 1, Τορνάρου, Καρύτσα.
ΙΣΠΑΝΙΑ: Χιμένεθ, Καρντόνα, Γκόμεζ, Ρουίθ 3, Νόγκε, Πέρεζ, Φάρε 1, Ροντρίγκεσ, Ερέντια 1, Κάμους 3, Μπάριλ 2, Παλάσιο, Τέρρε.

*Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Ουγγαρία που νίκησε 12-10 την Ιταλία στον μικρό τελικό.

Δείτε ξανά τον μεγάλο τελικό και τις απονομές

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Η γεωγραφική κατανομή των 2.324 νέων μολύνσεων: 539 στην Αττική - 357 στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα – Γαλλία: Εκτός συμφωνίας η ΑΟΖ διευκρινίζει το γαλλικό υπουργείο Άμυνας

Τραγωδία στην Πάτρα: Πνίγηκε με το φαγητό - Τον εντόπισε νεκρό η γυναίκα του