ΣΠΟΡ

Από τη δημοσιογραφία στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα της IFBB - Η Ελληνίδα που «μάγεψε» τους πάντες (pics)

Από τη δημοσιογραφία στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα της IFBB - Η Ελληνίδα που «μάγεψε» τους πάντες (pics)
Έκτη θέση στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα για την όμορφη Ντέμη

Η Ντέμη Σταματελιά έχει γυρίσει εδώ και καιρό σελίδα στη ζωή της και πλέον διακρίνεται σε αγώνες fitness. Η μελαχρινή καλλονή μίλησε στο Newsbomb.gr για τη συμμετοχή της στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα αλλά και τα μελλοντικά της σχέδια.

Ξεκίνησε την πορεία της από την πατρίδα της την Καλαμάτα, για να κατακτήσει στη συνέχεια την επικράτεια. Το 2011 στέφθηκε Miss Young στα Πελοποννησιακά καλλιστεία στη συνέχεια όμως την κέρδισε o αθλητισμός.

Η μελαχρινή καλλονή τελείωσε σχολή δημοσιογραφίας και συστήθηκε στο ευρύ κοινό στο πλευρό του Σωτήρη Γεωργούντζου, όπου και βρισκόταν στο πλατό της αθλητικής του εκπομπής.

Η 25χρονη Ντέμη πλέον έχει αλλάξει σελίδα στη ζωή της και ασχολείται με τη μεγάλη της αγάπη, τη γυμναστική. Έχοντας πλέον και δίπλωμα προπονητικής, διατηρεί το δικό της γυμναστήριο στην Καλαμάτα και ασχολείται με το fitness έχοντας μάλιστα και διακρίσεις.

Μετά τη δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και την 6η στο Μεσογειακό της IFBB στην κατηγορία «Bikini Fitness» που διεξήχθη στη Μάλτα, η Καλαματιανή βάζει πλώρη για την κορυφή και μιλά στο Newsbomb.gr για τη δυσκολία του αθλήματός της και όχι μόνο.

2η θέση στο Πανελλήνιο και 6η στο Μεσογειακό. Πήγαν τα πράγματα όπως θα ήθελες ή πιστεύεις πως αδικήθηκες;

Δεν θεωρώ πώς αδικηθηκα. Θεωρώ πώς έκανα το καλύτερο που μπορούσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και με δύσκολες συνθήκες, με μέτρα λόγω COVID-19 στα γυμναστήρια και γενικά καταστάσεις ψυχοφθόρες. Στάθηκα αξιοπρεπώς δίπλα σε μεγάλες αθλήτριες και οι θέσεις για πρωτοεμφανιζόμενη και στις δύο περιπτώσεις ήταν πολύ καλές. Από τη στιγμή που ανέβηκα πάνω στη σκηνή για μένα ήταν επιτυχία. Οι αριθμοί δεν έχουν σημασία.

Πόσο σκληρή είναι η προετοιμασία για τέτοιους αγώνες; Ποιο είναι το πρόγραμμα ενός αθλητή;

Η προετοιμασία είναι πάρα πολύ σκληρή. Θέλει πρόγραμμα αυστηρό και ακρίβεια στα πάντα. Αν δεν υπάρχει μέσα σου όλο αυτό, αν δεν έχεις μεγαλώσει έτσι δεν μπορείς να το πετύχεις, όσο και να προσπαθείς γιατί είναι επίπονο. Αν είσαι φυγόπονος, λοιπόν το ξεχνάς. Οι προπονήσεις είναι πολύ δυνατές και το πρόγραμμα διατροφής εξαντλητικό. Στερείσαι πολλά σε υπερβολικό βαθμό, βέβαια στην ουσία στερείσαι πράγματα που κάνουν κακό στην υγεία, τους πειρασμούς δηλαδή που όλοι γύρω σου γεύονται σε υπερβολικό βαθμό, άρα ξέρεις πώς είναι για καλό. Χρειάζεται προγράμματα και μεγάλη ακρίβεια.

Ποια είναι η επόμενη διοργάνωση; Πάει η Ντέμη για την πρώτη θέση;

Οι επόμενες διοργανώσεις είναι το Παννεληνιο Πρωτάθλημα και το Παγκόσμιο. Θα προσπαθήσω για να έχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ανεξάρτητα από τη θέση που θα κατακτήσω θέλω να αποκτήσω εμπειρία στο χώρο και να καθιερωθω.

Από τη δημοσιογραφία στο fitness και το bodybuilding. Πώς και πότε πήρες αυτή την απόφαση να αλλάξεις «σελίδα»;

Με τη δημοσιογραφία έκανα κάτι ενδιαφέρον. Μου άρεσε όλο αυτό. Αλλά νομίζω πώς αυτό που κάνω τώρα είναι όλη μου η ζωή και γι'αυτο είναι γεννημένη και όταν ήρθε η ωριμότητα αποφάσισα να προχωρήσω σε αυτό που από μικρή έβλεπα (ο πατέρας μου είναι παλιός αθλητής).

Εδώ και χρόνια ασχολείσαι με τη γυμναστική, έχοντας δίπλωμα προπονητικής. Θα ξανά γύριζες στη δημοσιογραφία και τα τηλεοπτικά πάνελ ή πλέον μόνο γυμναστήρια;

Δεν είμαι αρνητική να γυρίσω. Θα προτιμούσα όμως το θέμα να είναι κάτι πάνω στον αθλητικό χώρο. Βέβαια προς το παρόν τα πρωταθλήματα που έρχονται έχουν όλη την προσοχή και την αφοσίωση μου και δεν υπάρχει χρόνος για κάτι παραπάνω στην παρούσα φάση.

Πόσο εύκολο είναι να συνδυάσει ένας αθλητής του fitness τα προσωπικά του με τη δουλειά του;

Η ζωή ενός αθλητή είναι δύσκολη και κουραστική. Δεν είναι μια δουλειά που πηγαίνεις κάποιες ώρες και μετά τελειώνει. Είναι 24 ώρες το 24ωρο αυτή η προσπάθεια. Είναι τρόπος ζωής. Μπορείς να έχεις χρόνο για προσωπική ζωή αλλά οι άνθρωποι που είναι κοντά σου πρέπει να έχουν την ίδια φιλοσοφία ζωής, αν όχι το ίδιο πρόγραμμα. Αν δεν έχει αυτός που είναι δίπλα σου αυτά τα "αθλητικά βιώματα" δε θα μπορεί ποτέ να συμβαδίζει με αυτό το πρόγραμμα και αυτόν τον τρόπου ζωής.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου και τα μελλοντικά σου σχέδια;

Οι στόχοι μου είναι τα επόμενα πρωταθλήματα. Η προσπάθειά μου λοιπόν συνεχίζεται. Οι στόχοι μου προς το παρόν περιορίζεται σε αυτό που ακούγεται μεν λίγο, αλλά είναι πολύ δύσκολο. Οπότε πιστεύω να τα καταφέρω, να έχω δύναμη και υγεία αυτον τον δύσκολο καιρό που διανύουμε, ώστε να πετύχω τους στόχους μου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.