ΣΠΟΡ

Ράλι Ντακάρ: Σταθερά πρώτος ο Αλ Ατίγια – «Μάχη» στις μοτοσικλέτες (videos)

Ράλι Ντακάρ
Twitter: @dakar

Ράλι Ντακάρ: Ο Νασέρ Αλ Ατίγια εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα των άλλων και πήρε τη νίκη στην τέταρτη ειδική, παραμένοντας στην κορυφή της γενικής κατάταξης.

Ο οδηγός της Toyota εκμεταλλεύτηκε ένα μηχανικό πρόβλημα του Κάρλος Σάινθ και μια ποινή του Γιαζίντ Αλ Ραζί.

O 51χρονος από το Κατάρ, πάντως, διεύρυνε ελάχιστα τη διαφορά του από τον Σεμπαστιάν Λεμπ, ο οποίος μόλις 25 δευτερόλεπτα πιο αργός. Έτσι, η συνολική διαφορά τους βρίσκεται στα 38 λεπτά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ειδική της Τετάρτης (5/1) ήταν η μεγαλύτερη σε μήκος (βλ. 465 χιλιόμετρα) του φετινού αγώνα στη Σαουδική Αραβία.

Ο Κάρλος Σάινθ με το ηλεκτρικό Audi πήρε το προβάδισμα προς το τελευταίο κομμάτι της, αλλά ένας σπασμένος σύνδεσμος της ανάρτησης, τον ανάγκασε να μειώσει ρυθμό. Στην πρωτοπορία πέρασε ο Ραζίντ Αλ Ραζί, ο οποίος τερμάτισε πρώτος, έχοντας διαφορά 14 δευτερολέπτων, από τον Αλ Ατίγια. Ο οδηγός της Overdrive, όμως, δέχθηκε ποινή 2 λεπτών για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας στην απλή διαδρομή μέχρι τον καταυλισμό.

Στις μοτοσικλέτες η «μάχη» καλά κρατεί! Ο Ζοάν Μπαρέσα Μπορτ της Honda κέρδισε τη δεύτερη φετινή του ειδική και 28η της καριέρας του. Ο επικεφαλής της γενικής, Σαμ Σάντερλαντ με GasGas έκανε τον 6ο χρόνο, αλλά ήταν 1:30 μπροστά από τον Ματίας Βάλκνερ (KTM) και σχεδόν 5 λεπτά από τον Αντριέν βαν Μπέβερεν (Yamaha). Αυτός επέτρεψε στον Σάντερλαντ να αυξήσει το προβάδισμα του στη γενική κατάταξη από τα 4 δευτερόλεπτα στα 3 λεπτά από τους διώκτες του.

TA HIGHLIGHTS

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Έκρηξη» με 641 εισαγωγές στα νοσοκομεία

Κορονοϊός: Στα ύψη η θετικότητα στη χώρα – 31.512 κρούσματα σε παιδιά με κλειστά τα σχολεία!

Survivor Spoiler 5/1: Ποιος αποχωρεί σήμερα από τους Διάσημους