ΣΠΟΡ

«Βόμβα» στον αθλητισμό: Έρχονται νέες καταγγελίες εν ενεργεία αθλητών εις βάρος προπονητών

Ενόργανη Γυμναστική
Intime

Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για θέματα κακοποίησης στον αθλητισμό αναμένεται να δουν σύντομα το φως της δημοσιότητας.

Αυτό υπογράμμισε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε το προσεχές διάστημα αναμένεται να υπάρξουν νέες καταγγελίες από εν ενεργεία αθλητές και αθλήτριες εις βάρος προπονητών.

Επίσης, ο κ. Αυγενάκης ανέφερε ότι έχει καλέσει σε συνάντηση το προεδρείο της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ενέργειες της ΕΓΟ για τις καταγγελίες 26 αθλητών και αθλητριών της Γυμναστικής.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η Πολιτεία θα επιμείνει στη διερεύνηση όλων των καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση και σωματική ή λεκτική κακοποίηση, ακόμη κι αν ποινικά κάποιες περιπτώσεις έχουν παραγραφεί.

«Δεν πρόκειται να ξεχαστεί τίποτε, όσος καιρός κι αν έχει περάσει, όσο κι αν τυχόν έχει ποινικά παραγραφεί. Όλα θα εξεταστούν στην αθλητική τους διάσταση, διότι από πέρσι, οπότε με την καταγγελία της κ. Μπεκατώρου ξέσπασε και το ελληνικό Metoo, καταβάλλουμε τεράστια προσπάθεια για ένα πιο ασφαλές αθλητικό οικοδόμημα. Κι ανοίγουν ολοένα και περισσότερα στόματα επειδή πλέον μας εμπιστεύονται. Γίνεται συνείδηση ότι η Πολιτεία δεν κωφεύει, ότι δεν μένουμε άπρακτοι» υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αργυρούπολη: Παραδόθηκε ο 46χρονος που ξυλοκόπησε βάναυσα τη σύντροφό του

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Τσαούσης

Survivor – Αποκάλυψη: Η χυδαία φράση που είπε ο Βαλάντης στην Ευρυδίκη και «κόπηκε» στο μοντάζ (vid)

Ηλεκτρικές συσκευές: Ποιοι και πόσα θα πάρουν επιδότηση για την απόσυρση

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Ραγδαία επιδείνωση καιρού σε όλη τη χώρα - Πιθανά τα χιόνια στην Αττική