ΣΠΟΡ

Australian Open: Ο Τσιτσιπάς νίκησε και έφυγε για τους «16»

Australian Open: Ο Τσιτσιπάς νίκησε και έφυγε για τους «16»

Australian Open: Ο Έλληνας πρωταθλητής με μια επιβλητική εμφάνιση επικράτησε άνετα του Γάλλου, Μπενουά Περ, με 3-1 και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του αυστραλιανού Open.

Μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων για δύο ώρες και 45 λεπτά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, προκρίθηκε στους «16» Australian Open, που διεξάγεται στην Μελβούρνη, καθώς επικράτησε με 6-3, 7-5, 6-7(2), 6-4 του Γάλλου, Μπενουά Περ.

Στο πρώτο σετ, ο Ελληνας πρωταθλητής, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, έκανε break στο δεύτερο γκέιμ, γεγονός που αποδείχθηκε καθοριστικό, καθώς στην συνέχεια οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους, με τον Τσιτσιπά να φθάνει στο 6-3, μετά από 33 λεπτά.

Σε ανάλογο πλαίσιο, εξελίχθηκε και το δεύτερο σετ με τους Τσιτσιπά και Περ να υπερασπίζονται επιτυχώς το σερβίς τους. Μέχρι το 11ο γκέιμ, όταν ο Ελληνας πρωταθλητής έκανε το καθοριστικό break και πήρε σαφές προβάδισμα για την νίκη, με 7-5 σε 49 λεπτά.

Ο Περ, ο οποίος κατέχει την 56η θέση στην κατάταξη της ATP, δεν είχε να χάσει κάτι και μπήκε στο κορτ -για το τρίτο σετ- πιό επιθετικά. Ετσι, αφού κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του χωρίς απώλεια, όπως έκανε και ο «Ttsitsifast», οδήγησε το σετ στο tie break, όπου ο Γάλλος ήταν πιό ψύχραιμος και πιό αποτελεσματικός, με αποτέλεσμα να μειώσει σε 2-1 με 7-6(2) μετά από 50 λεπτά.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ούτε στο τέταρτο σετ. Οι δύο τενίστες πήγαιναν «χέρι-χέρι», καθώς κατακτούσαν τα γκέιμ στο σερβίς τους, προσφέροντας θέαμα στους φιλάθλους, οι οποίοι ανταπέδιδαν με έντονα χειροκροτήματα και επιδοκιμασίες. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 3-2, 4-3 και 5-4, για να κάνει το καθοριστικό break και να πάρει την σημαντική νίκη-πρόκριση, σε 33 λεπτά.

Στον επόμενο γύρο, ο Τσιτσιπάς θ΄ αντιμετωπίσει τον Αμερικανό, Τέϊλορ Φριτζ (Νο 22 στον κόσμο), ο οποίος έκανε την έκπληξη και άφησε εκτός συνέχειας, τον Ισπανό, Μπαουτίστα Αγκούτ (Νο 18), επικρατώντας με εντυπωσιακή ανατροπή (6-0, 3-6, 3-6, 6-4, 6-3).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Ελπίδα» - Προειδοποίηση Αρναούτογλου για την Εύβοια - Μισό μέτρο χιόνι μέχρι τη θάλασσα!

Φάρμα: Οι παίκτες πείνασαν και ήθελαν να σφάξουν τον κόκορα - «STOP» από Τανιμανίδη

Αποκαλυπτική Μυρτώ Αλικάκη: «Έχω κάνει σεξ στη μέση του δρόμου»

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Χιόνια σε Υμηττό και Πάρνηθα - Ποιοι δρόμοι ειναι κλειστοί