ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Εκτός τελικού στο Australian Open από τον ανώτερο Μεντβέντεφ

Στέφανος Τσιτσιπάς
AP Images

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας τενίστας έδωσε μεγάλη μάχη, αλλά ο Ντανίλ Μεντβέντεφ ήταν ανώτερος και τον άφησε για δεύτερη σερί χρονιά εκτός τελικού στο Australian Open.

Ο Ρώσος διαχειρίστηκε τα νεύρα του, επικράτησε με 3-1 σετ ((5)6-7, 6-4, 4-6, 1-6) και θα διεκδικήσει τον τίτλο στον τελικό της Κυριακής (30/1) κόντρα στον Ράφα Ναδάλ.

Ο Μεντβέντεφ είχε μια καλύτερη, αλλά κυρίως πιο σταθερή εικόνα σε ένα ματς που κι οι δύο τενίστες έδωσαν μεγάλη μάχη. Κάπως έτσι στέρησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον Τσιτσιπά την παρουσία του στον τελικό του Australian Open.

Ο Έλληνας τενίστας «πόνεσε» από το γεγονός ότι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα δεν είχε πρώτο σερβίς, κάτι που του έκανε τη ζωή δύσκολη. Από ένα σημείο κι έπειτα ο αντίπαλος του έφερε το ματς εκεί που ήθελε κι έφτασε με σχετική ευκολία στη νίκη.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το πρώτο σετ ήταν συγκλονιστικό, με τους δύο τενίστες να ξεκινούν με συνεχόμενα love service game. Στο ένατο (το πρώτο όπου δεν είχε πρώτο σερβίς), ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε να «σβήσει» τέσσερα break points για να κρατήσει το σερβίς του, την ώρα βέβαια που μέτρησε μόλις έναν πόντο κόντρα σε εκείνο του Μεντβέντεφ. Ως εκ τούτου, οδηγήθηκαν στο tie break, όπου ο Έλληνας τενίστας προηγήθηκε με 4-1, αλλά ο Ρώσος «απάντησε» με τέσσερις σερί πόντους και τελικά επικράτησε 7-5, κάνοντας το 1-0.

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε ιδανικά το δεύτερο σετ, καθώς έκανε break στο πρώτο game, ωστόσο ο Μεντβέντεφ το πήρε πίσω στο έκτο game. Ο Ρώσος είχε 0/7 break points στο ματς, μέχρι τελικά να τα καταφέρει και στη συνέχεια να περάσει για πρώτη φορά μπροστά (4-3) στο σετ. Τα πολλά νεύρα, όμως, του «χάλασαν» τη συγκέντρωση, καθώς το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή, υποστηρίζοντας ότι ο Απόστολος Τσιτσιπάς «μιλάει σε κάθε πόντο» με τον γιό του. Ο Ρώσος υπέπεσε σε «διπλό» λάθος στο ένατο game, κάτι που επέτρεψε στον Στέφανο να κάνει το «2 στα 2» στα break και τελικά να πάρει το σετ με 6-4. Κάπως έτσι ισοφάρισε σε 1-1 σετ, μολονότι ο αντίπαλος του «έσβησε» δύο set points.

Μετά το απίστευτο ξέσπασμα του Μεντβέντεφ, ο οποίος μεταξύ άλλων ρώτησε τον διαιτητή «είσαι ηλίθιος;», τα πράγματα εξελίχθηκαν ομαλά στο τρίτο σετ, με τους δύο τενίστας να διατηρούν εύκολα ή δύσκολα το σερβίς τους. Στο δέκατο game, ο Ρώσος τενίστας δημιούργησε για τρίτη φορά στον αγώνα τριπλό break point και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με 6-4, έκανε το 2-1.

Ο Τσιτσιπάς δεν είχε πρώτο σερβίς κι αυτό του έκανε τη ζωή δύσκολη, καθώς δεν έβρισκε εύκολους πόντους. Από την άλλη, ο Μεντβέντεφ μετρούσε έντεκα love service game, φέρνοντας το ματς εκεί που ήθελε. Με δύο break προηγήθηκε με 5-1 κι έκλεισε το ματς στο σερβίς του, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό, όπου θα διεκδικήσει τον δεύτερο τίτλο Grand Slam στην καριέρα του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Euroleague: Τα highlights κι η βαθμολογία