ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Για το ιστορικό «back to back» στο Μόντε Κάρλο – Η ώρα και το κανάλι του τελικού

Στέφανος Τσιτσιπάς
AP Images

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας τενίστας αγωνίζεται στον τελικό του Monte-Carlo Masters κι έχει ξανά την ευκαιρία να γράψει ιστορία.

Ο Τσιτσιπάς υπερασπίζεται τον τίτλο που κατέκτησε την περασμένη σεζόν κι αν τα καταφέρει θα κάνει το πρώτο «back to back» της καριέρας του. Το να πράξει κάτι τέτοιο σε τουρνουά Masters, κάνει το επίτευγμα ακόμα πιο σπουδαίο.

Τελευταίο εμπόδιο για να τα καταφέρει είναι ο επικίνδυνος, Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς - Φοκίνα, ο οποίος στην πορεία που έκανε μέχρι να φτάσει στον πρώτο τελικό ATP της καριέρας του, απέκλεισε και τον άνευ ρυθμού, Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο 22χρόνος Ισπανός βρίσκεται στα καλύτερα του κι ονειρεύεται, όπως είναι φυσικό, να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της καριέρας του.

Τσιτσιπάς: Διεκδικεί τον όγδοο τίτλο καριέρας

Ο Νταβίντοβιτς – Φοκίνα είναι ιδιαίτερα ανεβασμένος, αλλά κι ο Τσιτσιπάς είναι σε καλή κατάσταση, κάτι που έδειξε και κόντρα στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Το πιο σημαντικό είναι ενδεχομένως ότι δείχνει απόλυτα συγκεντρωμένος στον στόχο. Ένα μεγάλο συν για τον Έλληνα τενίστα είναι κι η εμπειρία του, καθώς αυτός θα είναι ο 19ος τελικός στην καριέρα του, στον οποίο θα διεκδικήσει τον όγδοο τίτλο.

Το χρηματικό έπαθλο

Επίσης, ο Τσιτσιπάς θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει ένα σημαντικό ποσό ως χρηματικό έπαθλο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από τους διοργανωτές, ο 23χρονος τενίστας με την παρουσία του στον τελικό έχει ήδη εξασφαλίσει 456.720 ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό θα μεγαλώσει σε περίπτωση που κατακτήσει τον τίτλο, καθώς ο νικητής παίρνει 836.335 ευρώ.

Η ώρα και το κανάλι του τελικού

Ο τελικός ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς – Φοκίνα θα διεξαχθεί την Κυριακή (17/4) στις 15:30 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από το CosmoteSport6HD. Επίσης, μπορείτε να δείτε την εξέλιξη του μέσα από το LIVE BLOG του Newsbomb.gr.

Τα highlights των ημιτελικών

Τσιτσιπάς - Σβέρεφ 2-0

Νταβίντοβιτς-Φοκίνα - Ντιμιτρόφ 2-1

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στον τελικό του Monte-Carlo Masters με εκπληκτική εμφάνιση! - Tα highlights

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στο Νο1 του ταμπλό στη Βαρκελώνη – Ο δρόμος ως τον τελικό