ΣΠΟΡ

Νόβακ Τζόκοβιτς: «Πονάει η καρδιά μου για τον Μπέκερ»

Νόβακ Τζόκοβιτς Μπόρις Μπέκερ
AP Images

Νόβακ Τζόκοβιτς: Το Νο1 του κόσμου στο τένις μίλησε για τον θρύλο του αθλήματος, Μπόρις Μπέκερ, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή για φοροδιαφυγή.

Ο Γερμανός, άλλοτε Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, υπήρξε προπονητής του Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ τους συνδέουν και δεσμοί φιλίας.

Ο «Νόλε» δεν μπορούσε να κρύψει την στεναχώρια του για τον Μπέκερ, ο οποίος βρίσκεται, πλέον, στις διαβόητες φυλακές του Γουόντσγουορθ, καθώς του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών από δικαστήριο του Λονδίνου.

Ο Σέρβος τενίστας τόνισε σε δηλώσεις του πριν από το Madrid Open ότι: «Πονάει η καρδιά μου γι’ αυτόν. Είναι φίλος για χρόνια, τον είχα προπονητή για 3 ή 4 χρόνια και είναι από τους ανθρώπους που πάντα ήταν πιο κοντά μου. Έχει συνεισφέρει στην επιτυχία που είχα σαν αθλητής. Ελπίζω αφού ολοκληρώσει την ποινή του να βγει έξω και να συνεχίσει την ζωή του.

Δεν ξέρω αν μπορώ να χρησιμοποιήσω την λέξη «νορμάλ» για την ζωή του από εδώ και στο εξής. Πρέπει να προσευχηθώ γι’ αυτόν. Η ψυχολογική πίεση που θα νιώσει αυτό το διάστημα θα είναι το πιο δύσκολο κομμάτι».

Βία, ναρκωτικά και «επέλαση» αρουραίων

Το συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα μετράει 170 χρόνια ζωής, μπορεί να υποδεχθεί πάνω από 1.300 κρατούμενους και κυρίως θεωρείται μια από τις χειρότερες φυλακές του Ηνωμένου Βασιλείου. Η ενδημική βία, η χρήση ναρκωτικών, αλλά κι η «επέλαση» των αρουραίων αποτελούν καθημερινότητα στις φυλακές του Γουόντσγουορθ.

Μια έκθεση του Επιθεωρητή Φυλακών, Τσάρλι Τέιλορ ανέφερε ότι οι κρατούμενοι περνούν περισσότερες από 22 ώρες την ημέρα στα εγκαταλειμμένα κελιά τους. Επίσης, κατά τη διάρκεια της διετίας 2020-21 υπήρξε τουλάχιστον μια επίθεση σε κρατούμενο κάθε μέρα, ενώ οι φύλακες αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν βία 1.295 φορές ή σχεδόν τέσσερις φορές την ημέρα.

Διαβάστε επίσης:

Μπόρις Μπέκερ: Στον «εφιάλτη» της φυλακής Γουόντσγουορθ – Βία, ναρκωτικά και «επέλαση» αρουραίων