ΣΠΟΡ

Γιώργος Πιλίδης: Αποκλείστηκε από τους Μεσογειακούς Αγώνες – Έστειλε εξώδικο, η θέση της ΕΛΟΠ

Γιώργος Πιλίδης
Intime

Γιώργος Πιλίδης: Ο Έλληνας παλαιστής έμεινε εκτός από τους Μεσογειακούς Αγώνες κι έστειλε εξώδικο στην Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, η οποία πήρε επίσημα θέση για τον αποκλεισμό του.

Η ΕΛΟΠ εξέδωσε ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας τους λόγους που οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση.

Στην επίσημη τοποθέτηση της η Ομοσπονδία κάνει λόγο για πειθαρχικά παραπτώματα του αθλητή, ενώ ο Πιλίδης κατήγγειλε στην εκπομπή «Super Katerina» πως τον «έκοψαν», επειδή μίλησε για «στημένα» παιχνίδια.

Η δικηγόρος του αθλητή, Ειρήνη Μαρούπα, έκανε γνωστό ότι έχει σταλεί εξώδικο στην ΕΛΟΠ, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση, παίρνοντας επίσημα θέση.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης για την αποστολή στους Μεσογειακούς Αγώνες έχει να δηλώσει τα εξής.

Μετά από την ανάρτηση του Γιώργου Πιλίδη για αποκλεισμό του ίδιου και του Γιώργου Κουγιουμτσίδη από τους Μεσογειακούς Αγώνες δημιουργήθηκε η ψευδαίσθηση ότι η ΕΛΟΠ «κυνηγάει» τους δύο αθλητές της.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας:
Η κατηγορία του Γιώργου Κουγιουμτσίδη (79κ.) δεν συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα των Μεσογειακών Αγώνων και ο ίδιος δεν επιθυμούσε να αγωνιστεί, όπως άλλωστε γνωστοποιήθηκε στην ΕΛΟΠ εγγράφως από τον σύλλογό του, καθώς έκρινε ότι δεν μπορεί να αναπροσαρμόσει το σωματικό του βάρος και να αγωνιστεί στην κατηγορία των 86κ. και υπήρχε κίνδυνος τραυματισμού.

Στην περίπτωση του Γιώργου Πιλίδη…

Ο Γιώργος Πιλίδης με τις πράξεις του έχει θέσει εαυτόν εκτός εθνικής ομάδας.

  • Συμμετείχε στο Survivor χωρίς να ενημερώσει κανέναν στην ομοσπονδία, η οποία μάλιστα προς έκπληξη όλων το έμαθε από το τρέιλερ της τηλεόρασης!
  • Μετά το Survivor κλήθηκε να συμμετάσχει στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα U23, όπου αρνήθηκε επικαλούμενος σοβαρό πρόβλημα υγείας του, το οποίο απέκτησε κατά τη διάρκεια του τηλεπαιχνιδιού. Και φυσικά δεν συμμετείχε ούτε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών.
  • Ολο αυτό το διάστημα παρά τις συνεχόμενες προσπάθειες να επικοινωνήσουν οι ιθύνοντες μαζί του, δεν έχει απαντήσει σε καμία κλήση… Η μόνη του απάντηση προς την ΕΛΟΠ ήταν ένα μέιλ ότι θέλει να αγωνιστεί στη διοργάνωση, χωρίς να έχει ενημερωθεί κανείς αν γυμνάζεται, αν είναι καλά στην υγεία του και φυσικά να έχει εικόνα ο ομοσπονδιακός προπονητής και γιατρός.
  • Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα διεξαγόταν στο Κιλκίς αποτελούσε κριτήριο για τη συμμετοχή στους Μεσογειακούς Αγώνες. Ο Πιλίδης όχι απλά πρωτοστάτησε σε ό,τι συνέβη, αλλά ούτε καν ζυγίστηκε, (η μη ζύγιση είναι μη συμμετοχή)…

Ενας αθλητής εκτός από δικαιώματα έχει και υποχρεώσεις. Η ύψιστη υποχρέωση είναι να υπηρετει τις αξίες και τα ιδεώδη του αθλητισμού, να είναι παράδειγμα προς τα νέα παιδιά. Απειλές προς συναθλητές, χυδαίες εκφράσεις και άλλες τέτοιες συμπεριφορές δεν εκφράζουν την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης.

Οι λόγοι που δεν πάει ο Πιλίδης στους Μεσογειακούς Αγώνες είναι αυτοί και κανείς δεν ξύπνησε μία μέρα και είπε να κάνουν πόλεμο στον αθλητή. Είναι τουλάχιστον κωμικοτραγικό να ακούγεται ότι η Ομοσπονδία θέλει το κακό του Πιλίδη.

Η ΕΛΟΠ από την αρχή της καριέρας του, τον στήριξε με όλες της τις δυνάμεις. Η ομοσπονδία αυτά τα χρόνια έχει επενδύσει στον Πιλίδη περίπου 150.000€, ποσά που αναλογούν σε , συμπληρώματα διατροφής, γιατρούς-φυσιοθεραπευτές αποστολές στο εξωτερικό για προετοιμασίες και αγώνες.

Παράλληλα έχει λάβει περίπου 40.000€ μετρητά (οικονομικές επιβραβεύσεις και οδοιπορικών). Κι όλα αυτά ενώ ο αθλητής δεν έχει διακριθεί στην ηλικιακή κατηγορία των Ανδρών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πολιτεία γι αυτές της ηλικιακές κατηγορίες δεν επιβραβεύει τους αθλητές, εν αντιθέσει με την ΕΛΟΠ που ήθελε να δώσει κίνητρα και να στηρίξει τα νέα παιδιά όπως ο Πιλίδης.

Η ΕΛΟΠ δεν διαπραγματεύεται θέματα ηθικής και γι αυτό πήρε αυτή την απόφαση. Το οπτικοακουστικό υλικό που έφτασε στην ομοσπονδία πραγματικά προκαλεί σοκ και θα αποσταλεί άμεσα στη δικαιοσύνη… Παράλληλα αμέσως μετά τη δικογραφία θα αποσταλεί στον υφυπουργό Αθλητισμού, τον Γενικό Γραμματέα, την ΕΟΕ, την ΕΦΙΠΙΔ, την ΕΠΑΘΛΑ».

Σχετικές ειδήσεις