ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στους «8» της Στουτγκάρδης – Νίκησε βροχή και Στρίκερ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στους «8» της Στουτγκάρδης – Νίκησε βροχή και Στρίκερ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε 2-0 σετ (6-3, 6-4) του Ντόμινικ Στρίκερ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Boss Open της Στουτγκάρδης.

Σε ένα επεισοδιακό ματς, το οποίο διακόπηκε για μισή ώρα λόγω βροχής, ο Τσιτσιπάς δεν συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες κόντρα στον Ελβετό, Νο200 του κόσμου.

Ο 24χρονος τενίστας δεν είχε σε καλή ημέρα το πρώτο σερβίς του (45%), ωστόσο ήταν άκρως αποτελεσματικός όταν κλήθηκε να βρει απάντηση στα break points του Στρίκερ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παραχώρησε μόλις 3 πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς κι έτσι έφτασε άνετα στην επικράτηση και την πρόκριση στους «8», όπου θα αντιμετωπίσει τον Άντι Μάρεϊ, ο οποίος βρίσκεται πλέον στο Νο68. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί την Παρασκευή (10/6).

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Στόχος να πάρω νίκες και πόντους»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στις δηλώσεις που έκανε μετά το ματς, είπε ότι: «Είναι καλό να ξεκινάς με νίκη τη σεζόν στο γρασίδι ακόμα και κόντρα σε έναν μικρότερο σε ηλικία αντίπαλο. Έχουν τον ενθουσιασμό όταν παίζουν εναντίον μας και προσπαθούν να το βγάλουν στο court». Επίσης, μίλησε:

Για το αν ο Στρίκερ του θυμίζει λίγο τον ίδιο: «Ναι μπορώ να δω λίγο τον εαυτό μου σε αυτόν. Τα πήγε καλά, κράτησε το σερβίς του και έχει τις προδιαγραφές να πάει ψηλότερα. Είναι ένας παίκτης αρκετά ικανός».

Για τον στόχο του στο τουρνουά: «Πολλές νίκες, να πάρω πόντους και ποτέ δεν ξέρεις ίσως φτάσω αρκετά ψηλά».

Για τον Μάρεϊ: «Έχει περισσότερα παιχνίδια στο χορτάρι από μένα. Θα προσπαθήσω να ευχαριστηθώ κάθε στιγμή, τον σέβομαι και θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».

Σχετικές ειδήσεις