ΣΠΟΡ

Η τρομακτική στιγμή της Άλβαρεζ φέρνει αλλαγές στην Καλλιτεχνική Κολύμβηση

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου
AP Images

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου: Η τρομακτική στιγμή της Ανίτα Άλβαρεζ αναμένεται να φέρει αλλαγές στην Καλλιτεχνική Κολύμβηση, όπως γνωστοποίησε η FINA.

Η 25χρονη Αμερικανίδα έχασε τις αισθήσεις της στην πισίνα, λίγο πριν ολοκληρώσει το πρόγραμμα της, «παγώνοντας» όλο τον κόσμο.

Μάλιστα, χρειάστηκε η παρέμβαση της προπονήτριας της, Άντρεα Φουέντες, η οποία έπεσε στην πισίνα και πρόλαβε να τη βγάλει στην επιφάνεια.

Το τρομακτικό περιστατικό προκάλεσε «συναγερμό» στη FINA (βλ. Παγκόσμια Ομοσπονδία Κολύμβησης), η οποία ανακοίνωσε ότι ήδη επανεξετάζει τον κανονισμό που θέλει του ναυαγοσώστες να μην μπορούν να παρέμβουν, αν δεν λάβουν πρώτα σήμα από τον ρέφερι. Αυτό γίνεται, ώστε να αποφευχθεί ένα ενδεχόμενο μπέρδεμα που μπορεί να διακόψει το πρόγραμμα.

Μετά, όμως, από το περιστατικό με την Άλβαρεζ αυτό αναμένεται να αλλάξει. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η 25χρονη είχε χάσει και παλαιότερα τις αισθήσεις της και πιο συγκεκριμένα πέρσι στη Βαρκελώνη, στα προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Ήταν χωρίς αναπνοή για τουλάχιστον δύο λεπτά»

Συγκλονιστικά ήταν τα όσα δήλωσε η Άντρεα Φουέντες για την αθλήτρια της, υπογραμμίζοντας ότι δεν είχε αναπνοή για δύο λεπτά! Αναλυτικά όσα είπε:

«Φώναξα στους ναυαγοσώστες να πηδήξουν αλλά δεν το έκαναν, δεν αντέδρασαν. Δεν είδα κανέναν να έρχεται, οπότε πήδηξα όσο πιο γρήγορα μπορούσα και κολύμπησα προς την Ανίτα.

Κανονικά όταν τελειώνεις μια χορογραφία είσαι τόσο κουρασμένος που το πρώτο πράγμα που θέλεις είναι να αναπνεύσεις, το χρειάζεσαι. Αλλά η Ανίτα πήγε στον πάτο, δεν ήταν φυσιολογικό.

Ποτέ δεν είχα κολυμπήσει τόσο γρήγορα στη ζωή μου, ούτε όταν ήμουν Ολυμπιονίκης. Νομίζω ότι τουλάχιστον για δύο λεπτά ήταν χωρίς αναπνοή επειδή οι πνεύμονές της είχαν γεμίσει νερό, αλλά καταφέραμε να την πάμε σε ένα καλό μέρος. Έβγαλε το νερό, έβηξε και στο τέλος είχε μείνει τρόμος».

Σχετικές ειδήσεις