ΣΠΟΡ

Ανίτα Άλβαρεζ: Η FINA άναψε «κόκκινο» στην αθλήτρια που κατέρρευσε στην πισίνα

Ανίτα Άλβαρεζ
AP Images

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου: Η FINA άναψε «κόκκινο» στη συμμετοχή της Ανίτα Άλβαρεζ με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ.

Η 25άχρονη αθλήτρια «πάγωσε» τον πλανήτη με την κατάρρευση της στην πισίνα, την ώρα που εκτελούσε το πρόγραμμα της στην Καλλιτεχνική Κολύμβηση.

Μάλιστα, χρειάστηκε η παρέμβαση της προπονήτριά της, Άντρεα Φουέντες, η οποία έπεσε αμέσως στην πισίνα και πρόλαβε να τη βγάλει στην επιφάνεια.

«Ποτέ δεν είχα κολυμπήσει τόσο γρήγορα στη ζωή μου, ούτε όταν ήμουν Ολυμπιονίκης. Νομίζω ότι τουλάχιστον για δύο λεπτά ήταν χωρίς αναπνοή επειδή οι πνεύμονές της είχαν γεμίσει νερό, αλλά καταφέραμε να την πάμε σε ένα καλό μέρος. Έβγαλε το νερό, έβηξε και στο τέλος είχε μείνει τρόμος», δήλωσε η σπουδαία Ισπανίδα.

Η Αμερικανίδα αθλήτρια ήταν προγραμματισμένο να αγωνιστεί και με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ στο ελεύθερο πρόγραμμα στο ομαδικό, αλλά κάτι τέτοιο έγινε.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κολύμβησης (FINA) φοβούμενη για την κατάσταση της υγείας της άναψε «κόκκινο» στη συμμετοχή της, μολονότι η ομοσπονδία της χώρας διαβεβαίωσε ότι οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ότι είναι καλά.

Ο πρόεδρος της, Άνταμ Αντράσκο ανέφερε ότι: «Δεν θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί, αλλά θα είναι επιστρέψει σύντομα στην πισίνα. Είναι τρομερή αθλήτρια και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι για εκείνη».

Το πρώτο μήνυμα της Ανίτα Άλβαρεζ

Η Άλβαρεζ με μήνυμα της στο Instagram δήλωσε ότι είναι καλά στην υγεία της. Αναλυτικά όσα έγραψε: «Σας ευχαριστώ όλους. Σύντομα θα δώσουμε μια πλήρη ενημέρωση. Αλλά στο μεταξύ να ξέρετε ότι είμαι καλά και υγιής! Εκτιμώ όλα τα μηνύματα υποστήριξης και ελπίζω όλοι να σεβαστούν ότι εγώ και η ομάδα μου έχουμε ακόμη δύο ημέρες στη διοργάνωση, για να εστιάσουμε εδώ στη Βουδαπέστη».

Το Instagram story της Ανίτας ΆλβαρεζInstagram / anitaaalvarez

Σχετικές ειδήσεις