ΣΠΟΡ

Νικ Κύργιος: «Είναι τσίρκο, υποβαθμίζει το τένις», λέει πρωταθλητής του Wimbledon

Νικ Κύργιος
AP Images

Νικ Κύργιος: Ο πρωταθλητής του Wimbledon το 1987, Πατ Κας μίλησε για τα καμώματα του Ελληνοαυστραλού τενίστα στον αγώνα με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Αυστραλός θρύλος του αθλήματος μίλησε με «σκληρή» γλώσσα για τον Κύργιο, λέγοντας ότι μετέτρεψε τον αγώνα σε «απόλυτο χάος», υπογραμμίζοντας ότι υποβαθμίζει το τένις.

«Έφερε το τένις στο χαμηλότερο επίπεδο που θα μπορούσα να δω», τόνισε στο BBC ο Κας, ο οποίος συμπλήρωσε: «Η εξαπάτηση, η χειραγώγηση, η κακοποίηση, η επιθετική συμπεριφορά στους διαιτητές, είναι μη αποδεκτά για το τένις. Κάτι πρέπει να γίνει με αυτό. Είναι απλώς ένα τσίρκο που έχει ξεπεράσει κάθε όριο».

Καταλήγοντας, είπε ότι: «Όλα αυτά που κάνει είναι ένα μέρος του πλάνου του, θεωρώ ότι όλα έχουν κάποιο όριο και θα πρέπει να σταματήσει».

Νόβακ Τζόκοβιτς: «Τυχερός ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ελπίζω να κατάλαβε το λάθος του»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πήρε θέση για την κίνηση του Στέφανου Τσιτσιπά να πετάξει ένα μπαλάκι στην εξέδρα από τον εκνευρισμό του στον αγώνα με τον Νικ Κύργιο, για τη συμπεριφορά του οποίου ανέφερε ότι υπάρχουν διαφορετικές οπτικές. Αναλυτικά όσα είπε:

«Οι απόψεις διίστανται για το παιχνίδι του Τσιτσιπά με τον Κύργιο στο Wimbledon. Υπάρχουν άνθρωποι που λένε πως οτιδήποτε προσελκύει το ενδιαφέρον είναι καλό, αλλά δεν μπορώ να συμφωνήσω 100%. Υπάρχουν αθλητικές αξίες και συμπεριφορές που εμείς θέλουμε να δούμε στο court, μεταξύ μας οι συναθλητές.

Εγώ αποβλήθηκα πριν από δύο χρόνια όταν χτύπησα την επόπτρια με την μπάλα, άρα δεν μπορώ να μιλήσω σαν κάποιος που δεν έχει κάνει τίποτα κακό στο court, σαν κάποιος που δεν έχει σπάσει ποτέ ρακέτα. Απεναντίας, πολλές φορές έχω συμπεριφερθεί άσχημα και αντιαθλητικά από άποψη συναισθηματικών ξεσπασμάτων, αλλά πάντα προσπαθώ να συμπεριφέρομαι με σεβασμό απέναντι στον αντίπαλό μου

Υπάρχουν παίκτες των οποίων η συμπεριφορά σε προκαλεί ή σε εκνευρίζει και αντίπαλοι που δεν σε κάνουν να νιώθεις έτσι. Είναι ατομικό άθλημα, είμαστε όλοι διαφορετικοί και είναι σχετικό το τι είναι καλό και τι όχι. Υπάρχουν διαφορετικές οπτικές για ό,τι συνέβη σε αυτό το ματς.

Αυτό που συνέβη σε μένα στο US Open παραλίγο να συμβεί στον Τσιτσιπά. Ήταν τυχερός, γιατί δεν χτύπησε κανέναν απευθείας στο κοινό, παρότι η μπάλα χτύπησε στον τοίχο και μετά κάποιον στην εξέδρα. Χτύπησε την μπάλα αρκετά δυνατά.

Έχω ζήσει τέτοια κατάσταση στο παρελθόν και ξέρω πόσο εκνευριστικό μπορεί να γίνει στο court. Παρόλα αυτά, ντρέπομαι και πάντα μετανιώνω όταν κάνω ένα τέτοιο λάθος. Ζητώ συγγνώμη από τον κόσμο του τένις, διότι ξέρω ότι αυτή η συμπεριφορά δεν είναι σωστή.

Ελπίζω να καταλάβει ο Τσιτσιπάς ότι είναι λάθος και ότι ήταν τυχερός, ρισκάροντας να χτυπήσει κάποιον και να αποβληθεί από το ματς».

Σχετικές ειδήσεις