ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Δεν γίνεται να μην μπορεί να ελέγξει τον εαυτό του» λέει ο Ναδάλ

Στέφανος Τσιτσιπάς
AP Images

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας πρωταθλητής έχασε τον έλεγχο με τα καμώματα του Νικ Κύργιου, κάτι που σχολίασε ο θείος του Ράφα Ναδάλ, Τόνι.

Ο Τόνι Ναδάλ υπογράμμισε ότι δεν γίνεται το Νο5 του κόσμου να μην μπορεί να ελέγξει τον εαυτό του, με αποτέλεσμα να κάνει κακό στον εαυτό του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ισπανός προπονητής τένις για τον Στέφανο Τσιτσιπά: «Είναι αλήθεια ότι ο Κύργιος είναι ενοχλητικός και προκλητικός. Όμως, με εξέπληξε πολύ, που ένας παίκτης, ο οποίος είναι στο Νο. 5 στον κόσμο και διεκδικητής του Wimbledon, δεν μπορεί να ελέγξει τον εαυτό του και τα συναισθήματά του και να πάρει μερικούς πόντους σε ένα παιχνίδι τόσο μεγάλης σημασίας. Ο Τσιτσιπάς ενήργησε σε βάρος του εαυτού του, έδειξε ότι δεν έχει την εμπειρία να διαχειριστεί τέτοιου είδους καταστάσεις».

«Είναι τσίρκο, υποβαθμίζει το τένις»

Ο πρωταθλητής του Wimbledon το 1987, Πατ Κας, από την πλευρά του, μίλησε με «σκληρή» γλώσσα για τον Κύργιο, λέγοντας ότι μετέτρεψε τον αγώνα σε «απόλυτο χάος», υπογραμμίζοντας ότι υποβαθμίζει το τένις. «Έφερε το τένις στο χαμηλότερο επίπεδο που θα μπορούσα να δω», τόνισε στο BBC ο Κας, ο οποίος συμπλήρωσε: «Η εξαπάτηση, η χειραγώγηση, η κακοποίηση, η επιθετική συμπεριφορά στους διαιτητές, είναι μη αποδεκτά για το τένις. Κάτι πρέπει να γίνει με αυτό. Είναι απλώς ένα τσίρκο που έχει ξεπεράσει κάθε όριο». Καταλήγοντας, είπε ότι: «Όλα αυτά που κάνει είναι ένα μέρος του πλάνου του, θεωρώ ότι όλα έχουν κάποιο όριο και θα πρέπει να σταματήσει».

Σχετικές ειδήσεις