ΣΠΟΡ

Αντρέι Ρούμπλεφ για Wimbledon: «Δεν υπάρχει πόλεμος στο τένις, θα έδινα το σωστό μήνυμα»

Αντρέι Ρούμπλεφ
AP Photo/Jean-Francois Badias

Wimbledon: Το βρετανικό Grand Slam δεν επέτρεψε τη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων τενιστών, κάτι που ο Αντρέι Ρούμπλεφ χαρακτήρισε «απογοητευτικό».

Το Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης ήταν ένα από τα «θύματα» της απόφασης του Wimbledon, το οποίο μάλιστα τιμωρήθηκε από την ATP.

Ο Ρούμπλεφ αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη απόφαση, τονίζοντας ότι αν έπαιζε «θα μπορούσα να δώσω το σωστό μήνυμα από το γήπεδο», ενώ ανέφερε επίσης ότι: «Προτείναμε πολλές λύσεις που θα μπορούσαν να είναι πραγματικά χρήσιμες διπλωματικά».

Αναλυτικά όσα είπε ο Αντρέι Ρούμπλεφ για τον αποκλεισμό από το Wimbledon:

«Προτείναμε πολλές λύσεις που θα μπορούσαν να είναι πραγματικά χρήσιμες διπλωματικά, όπως το να παίξουμε μικτά διπλά με Ουκρανούς ή να μην παραστούμε στις απονομές σε περίπτωση τίτλου. Θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε το τουρνουά για να δείξουμε ότι δεν πολεμάμε εδώ, ότι δεν υπάρχει πόλεμος στο τένις. Αυτό είναι το πιο σημαντικό τώρα.

Όλοι εργάζονται όσο το δυνατόν σκληρότερα και συμμετέχουν σε άλλα τουρνουά μόνο και μόνο για να φτάσουν στα τέσσερα Grand Slam και να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό. Φυσικά, απογοητεύτηκα όταν έμαθα για την απαγόρευση.

Ό,τι κερδίζω στο γήπεδο, το επενδύω στην καριέρα μου και μετά μου απαγορεύουν να κάνω τη δουλειά μου. Είναι σίγουρα απογοητευτικό. Ως τενίστας, θα μπορούσα να δώσω το σωστό μήνυμα από το γήπεδο, αλλά συνέχισα να λαμβάνω την ίδια απάντηση: «Η ρωσική κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει τα αποτελέσματά μας για προπαγάνδα». Ό,τι κι αν έλεγα λοιπόν, η απάντηση ήταν και είναι η ίδια. Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί το λέγανε αυτό».