ΣΠΟΡ

Εθνική ομάδα: «Ασημένια» η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U18 – «Λύγισε» από τις ΗΠΑ στον τελικό

Εθνική ομάδα
koe.org.gr

Πόλο: Η Εθνική Νεανίδων ηττήθηκε 8-10 από τις ΗΠΑ στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U18 και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Στο δεύτερο σκαλί του κόσμου ανέβηκε η Ελλάδα στη διοργάνωση που έγινε στο Βελιγράδι.

Τα κορίτσια της Ευτυχίας Καραγιάννης έδωσαν μεγάλη μάχη κόντρα στις Αμερικανίδες, αλλά στο τέλος «λύγισαν» και δεν μπόρεσαν να κατακτήσουν το χρυσό. Αυτό φυσικά δεν μειώνει στο ελάχιστον την εξαιρετική τους πορεία στο τουρνουά.

Η Εθνική είχε τις ευκαιρίες της για να ισοφαρίσει σε 9-9, με μεγαλύτερη εκείνη της Τριχά με παίκτρια παραπάνω. Δεν μπόρεσε να τις εκμεταλλευτεί κι οι ΗΠΑ με γκολ της πρώτης σκόρερ τους, Τζίνα Φλιν, «σφράγισαν» τη νίκη, 1’21’’ πριν το τέλος.

Οι διεθνείς ξεκίνησαν «μουδιασμένα» τον τελικό βρέθηκαν πίσω με 1-4 και 2-5, αλλά στη συνέχεια ισορρόπησαν την κατάσταση και ισοφάρισαν σε 6-6, πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ο αγώνας εξελίχθηκε σε ντέρμπι μέχρι το φινάλε, με τις Αμερικανίδες να κατακτούν το χρυσό, καθώς ήταν πιο ψύχραιμες στο φινάλε.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΛΛΑΔΑ - ΗΠΑ
Τα στατιστικά του τελικού Ελλάδα - ΗΠΑPrint Screen

Διαιτητές: Νόρα Ντεμπρετσένι (Ουγγαρία), Λι Αν Κιτ (Νότια Αφρική)
Τα οκτάλεπτα: 2-5, 4-1, 1-2, 1-2
ΕΛΛΑΔΑ (Ευτυχία Καραγιάννη): Καραγιάννη, Σάντα, Καλογεροπούλου 1, Σιούτη 2, Ευφρ. Τσιμάρα, Χαλδαίου 2, Τορνάρου, Κουρέτα 2, Ανδρεάδη, Τριχά 1, Λασκαρίδου, Καραμπέτσου, Κωνσταντοπούλου.
ΗΠΑ (Ίθαν Ρόμπερτ Νταμάτο): Κάρπεντερ, Γκατζανίγκα, Ρόσι, Αουσμους 2, Χόκινς 1, Τζόνσον, Στράικερ 2, Φλιν 3, Μποναγκουίντι 1, Σνάιντερ, Νέπερ 1, Γούντχεντ, Στιλ.

  • Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ουγγαρία, η οποία επικράτησε 9-5 της Ιταλίας στον «μικρό» τελικό.
  • Πολυτιμότερη παίκτρια (MVP) της διοργάνωσης αναδείχθηκε η Ελληνίδα, Φωτεινή Τριχά.
  • Η αποστολή της δευτεραθλήτριας κόσμου την επιστρέφει Τρίτη (9/8) στις 12:05 το μεσημέρι με απευθείας πτήση από το Βελιγράδι.

ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ - ΗΠΑ

Σχετικές ειδήσεις