ΣΠΟΡ

Σερένα Ουίλιαμς: Προανήγγειλε το μεγάλο «αντίο» στο τένις - Αποχωρεί μετά το US Open

Σερένα Ουίλιαμς
Η Σερένα Ουίλιαμς (δεξιά, μαζί με την αδερφή της Βίνους) λέει το μεγάλο "αντίο" στο τένις
AP Photo/Kamran Jebreili, File

Σερένα Ουίλιαμς: Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε για μια από τις σπουδαιότερες μορφές του παγκοσμίου τένις στις γυναίκες.

Η Σερένα Ουίλιαμς προανήγγειλε την αποχώρησή της από την ενεργό δράση, μετά από μια σπουδαία καριέρα.

Η 41χρονη Αμερικανίδα πανηγύρισε στο Τορόντο την πρώτη νίκη της, μετά από 430 ημέρες, καθώς είχε να γευτεί τη χαρά μιας επικράτησης από το Roland Garros του 2021.

Από το 2-0 σετ επί της Ντανιέλε Κόλινς, μέχρι το χθεσινό (8/8) επί της Νούρια Ντίαθ, μεσολάβησαν μόλις τρία ματς, καθώς τα προηγούμενα χρόνια ταλαιπωρήθηκε από σοβαρούς τραυματισμούς.

Αυτό έπαιξε σίγουρα καθοριστικό ρόλο, ώστε η Σερένα Ουίλιαμς να πάρει την πιο δύσκολη απόφαση στη ζωή ενός αθλητή. Η σπουδαία αθλήτρια προανήγγειλε το «αντίο» σε μεγάλη συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό «VOGUE», το οποίο κυκλοφόρησε με εξώφυλλο που είχε τίτλο: «Ο αποχαιρετισμός της Σερένα, είμαι κακή στο να λέω αντίο».

Όπως ανέφερε η νικήτρια 23 τίτλων Grand Slam θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση, πιθανότατα, μετά το φετινό US Open.

«Ποτέ δεν μου άρεσε η λέξη συνταξιοδότηση. Δεν μου φαίνεται μοντέρνα λέξη. Το σκέφτηκα αυτό ως μετάβαση, αλλά θέλω να είμαι ευαίσθητη στο πώς χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη, που σημαίνει κάτι πολύ συγκεκριμένο και σημαντικό για μια κοινότητα ανθρώπων. Ίσως η καλύτερη λέξη για να περιγράψω αυτό που κάνω είναι η εξέλιξη. Είμαι εδώ για να σας πω ότι εξελίσσομαι μακριά από το τένις, προς άλλα πράγματα που είναι σημαντικά για μένα. Πριν από μερικά χρόνια ξεκίνησα αθόρυβα τη "Serena Ventures", μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων. Αμέσως μετά, έκανα οικογένεια. Θέλω να μεγαλώσω αυτήν την οικογένεια», ανέφερε η Ουίλιαμς και συνέχισε:

«Αυτή η στιγμή είναι πάντα δύσκολη όταν αγαπάς κάτι τόσο πολύ. Θεέ μου, μου αρέσει το τένις. Αλλά τώρα, η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Πρέπει να επικεντρωθώ στο να γίνω μαμά, στους πνευματικούς στόχους μου και τελικά να ανακαλύψω μια διαφορετική, αλλά απλά συναρπαστική Σερίνα. Θα απολαύσω αυτές τις επόμενες εβδομάδες».

Σχετικές ειδήσεις