ΣΠΟΡ

Μίλτος Τεντόγλου: Η «ασιατική καρδιά», η πρόσκληση για τη Στεφανίδη και το άκυρο που χάρισε το χρυσό

Μίλτος Τεντόγλου: Η «ασιατική καρδιά», η πρόσκληση για τη Στεφανίδη και το άκυρο που χάρισε το χρυσό
O Μίλτος Τεντόγλου έδωσε μια ξεχωριστή παράσταση τόσο εντός όσο και εκτός του γηπέδου στο Μόναχο
INTIME

O Μίλτος Τεντόγλου έδωσε μια ξεχωριστή παράσταση τόσο εντός όσο και εκτός του γηπέδου στο Μόναχο

Ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε τη δική του ιστορία το βράδυ της Τρίτης (17/08) με το άλμα στα 8.52μ. που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, το δεύτερο σε μια ημέρα για την Ελλάδα μετά την πρωτιά της Αντιγόνης Ντερσμπιώτη λίγες ώρες νωρίτερα.

Ο Έλληνας άλτης, ωστόσο, φρόντισε εκτός από τη μεγάλη χαρά στην Ελλάδα να χαρίσει μοναδικές στιγμές με τις αντιδράσεις του πριν αλλά και μετά τον αγώνα στο Μόναχο που τον έφερε ξανά στην κορυφή της Ευρώπης.

Αρχικά ο Μίλτος Τεντόγλου υπενθύμισε τη μεγάλη του αγάπη για την ασιατική κουλτούρα σχηματίζοντας με τα χέρια του, κατά την είσοδό του στο στάδιο, την «ασιατική καρδιά» έναν χαιρετισμό που είναι συνηθισμένος σε ασιατικές χώρες και κυρίως στην Κορέα.

Για όσους δεν το θυμούνται ο Μίλτος Τεντόγλου είχε προκαλέσει αίσθηση και με την είσοδό του στον τελικό του μήκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο όταν είχε μιμηθεί μια κίνηση από το πασίγνωστο ιαπωνικό anime και manga One Piece.

Το μοναδικό ύφος του Μίλτου Τεντόγλου επαναλήφθηκε και μετά το τέλος του αγώνα όταν «μεθυσμένος» από τη μεγάλη του νίκη δεν δίστασε να διακόψει τις δηλώσεις του για να φωνάξει μαζί με τους φιλάθλους στο γήπεδο του Μονάχου.

Ο Έλληνας πρωταθλητής αποκάλυψε, επίσης, ότι είχε «προβλέψει» πως θα κερδίσει τον αγώνα αν κάνει άκυρο στο πρώτο άλμα, όπως και έγινε τελικά στον αγώνα: «Εγώ το πρωί είχα πει στα παιδιά στο ξενοδοχείο 'αν κάνω το πρώτο άλμα άκυρο, κέρδισα'!. Είναι εύκολο να λυγίσεις μετά από ένα άκυρο, αλλά εγώ το έβλεπα αλλιώς... Μετά έκανα ένα σίγουρο άλμα και ήρθε το 8.23, ενώ στο επόμενο έκανε 8.35 γιατί είχε κόντρα άνεμο. Ε, στο 4ο άλμα είχε άπνοια και είπα μέσα μου ήρθε η στιγμή για το καλό άλμα όπως και έγινε».

Ο Μίλτος Τεντόγλου δεν παρέλειψε, τέλος, όπως μόνο εκείνος ξέρει να καλέσει τους Έλληνες να παρακολουθήσουν τον σημερινό (18/08) τελικό της Κατερίνας Στεφανίδη στο επί κοντώ.

«Συγχαρητήρια στην Αντιγόνη, φανταστική. Αύριο (σ.σ. σήμερα) είναι και ο τελικός της Κατερίνας Στεφανίδη, δε ξέρω τι ώρα είναι αλλά μη το χάσετε!» είπε αρχικά ο Μίλτος Τεντόγλου και όταν ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ τον ενημέρωσε για την ακριβή ώρα έναρξης του τελικού της Στεφανίδη ο Έλληνας πρωταθλητής συμπλήρωσε αμέσως: «8 η ώρα όλοι εδώ!»

Σχετικές ειδήσεις