ΣΠΟΡ

Κατερίνα Στεφανίδη: «Ασημένια» με ιστορικό επίτευγμα! – Έδωσε τρομερή μάχη για το χρυσό!

Κατερίνα Στεφανίδη
Intime News

Κατερίνα Στεφανίδη: Η σπουδαία αθλήτρια έφερε άλλο ένα μετάλλιο στη χώρα μας, καθώς κατέκτησε το ασημένιο στον τελικό του επί κοντώ κι έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη αθλήτρια από τη χώρα μας με τέσσερα σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου.

Η Στεφανίδη δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τον τίτλο της, αλλά αυτό δεν μειώνει στο ελάχιστο την τρομερή προσπάθεια της σε έναν συγκλονιστικό αγώνα.

Η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ έγινε η πρώτη του επί κοντώ που κατακτά τέσσερα μετάλλια και μάλιστα συνεχόμενα σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ξεκίνησε με το ασημένιο στη Ζυρίχη το 2012 κι ακολούθησαν τα χρυσά σε Άμστερνταμ (2016) και Βερολίνο (2018), για να φτάσουμε στο αποψινό (17/8) ασημένιο. Βρίσκεται στην κορυφή του αγωνίσματος από το 2014 κι έχει πλέον στην κατοχή της 11 μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις.

Στον πέμπτο τελικό της καριέρας της επέλεξε να ξεκινήσει από τα 4,40μ. πέρασε με την πρώτη τα 4,55 μ., αλλά και τα 4,65 μ. σε ένα κομβικό σημείο του αγώνα, στο οποίο έδειχνε να έχει τη σιγουριά και την αυτοπεποίθηση που απαιτούνταν κι έπειτα με την πρώτη τα 4,70 μ. και 4,75 μέτρα.

Ο αγώνας στο ήταν πολύ καλός, αφού τρεις αθλήτριες πέρασαν πάνω από τα 4,75 μ., σε μια χρονιά, όπου το ευρωπαϊκό επί κοντώ κινήθηκε σε σχετικά χαμηλά επίπεδα και η Τίνα Σούτει ήταν η μόνη που μέχρι πριν τον αγώνα είχε υπερβεί τα 4,80 μέτρα.

Νικήτρια αναδείχθηκε η Μούρτο (Νορβηγία) που έκανε την μεγάλη ανατροπή και πέρασε τα 4,85 μ. και ισοφάρισε το ρεκόρ αγώνων της Στεφανίδη. Η Τίνα Σούτει ήταν χάλκινη με 4,75 μ., αφού στη συνέχεια δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα 4,80 μέτρα. Η Στεφανίδη μετά την πρώτη χαμένη προσπάθεια στα 4,80 μ. επέλεξε να συνεχίσει στα 4,85 μ., όπου είχε καλά άλματα, όμως, ο πήχης δεν της έκανε το χατίρι.