ΣΠΟΡ

Σκάνδαλο στο σκάκι: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής κατηγόρησε αντίπαλο για εξαπάτηση

Σκάκι
AP Photo

Σκάκι: Εξοργισμένος με τον αντίπαλό του είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Μάγκνους Κάρλσεν, ο οποίος κάνει λόγο για εξαπάτηση.

Ο Νορβηγός σκακιστής αντιμετώπισε τον Χανς Νίλσεν στο διαδικτυακό τουρνουά, Sinquefield Cup.

Ο Κάρλσεν, όμως, μετά από μόλις μία κίνηση εγκατέλειψε την παρτίδα, καθώς θεώρησε ότι τον εξαπάτησε ο αντίπαλός του. Όπως έγραψε χαρακτηριστικά σε ποστ του στο twitter:

«Όταν ο Νίμαν προσκλήθηκε την τελευταία στιγμή στο Sinquefield Cup 2022, σκέφτηκα σοβαρά να αποσυρθώ πριν από τη διοργάνωση. Τελικά επέλεξα να παίξω. Πιστεύω ότι ο Νίμαν έχει κλέψει περισσότερες φορές και πιο πρόσφατα από ό, τι έχει δημοσίως παραδεχτεί. Η πρόοδός του ήταν ασυνήθιστη, και καθ’ όλη τη διάρκεια της παρτίδας δεν ήταν σφιγμένος ή έστω συγκεντρωμένος στο παιχνίδι, ενώ με ξεπερνούσε χρησιμοποιώντας τα μαύρα πιόνια με τρόπο που νομίζω ότι μόνο λίγοι παίκτες μπορούν να κάνουν. Αυτό το παιχνίδι συνέβαλε στο να αλλάξω την οπτική μου γωνία»

Ο Παγκόσμιο Πρωταθλητής, ανέφερε στη συνέχεια ότι: «η εξαπάτηση στο σκάκι είναι μεγάλη υπόθεση και μία υπαρξιακή απειλή» και κάλεσε τους διοργανωτές να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας.

Επίσης, ο Κάρλσεν, ανέφερε ότι: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω περισσότερα χωρίς τη ρητή άδεια του Νίμαν να μιλήσω ανοιχτά» και κατέληξε: «Μέχρι στιγμής ήμουν σε θέση να μιλήσω μόνο με τις πράξεις μου και αυτές οι πράξεις έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν είμαι πρόθυμος να παίξω σκάκι με τον Νίμαν. Ελπίζω ότι η αλήθεια για το θέμα αυτό θα βγει στην επιφάνεια, όποια και αν είναι αυτή».