ΣΠΟΡ

Τραγωδία στα Ιμαλάια: Εντοπίστηκε νεκρή η φημισμένη ορειβάτισσα, Χίλαρι Νέλσον

Χίλαρι Νέλσον
Η Χίλαρι Νέλσον μαζί με τον σύντροφο της, Τζιμ Μόρισον
AP Photo/Niranjan Shrestha

Πένθος στην παγκόσμια ορειβασία, καθώς πέθανε σε ηλικία μόλις 49 ετών η σπουδαία, Χίλαρι Νέλσον, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στα Ιμαλάια.

Η αποστολή στο Νεπάλ ήταν η τελευταία για την 49χρονη, η οποία είχε πραγματοποιήσει περίπου 40 τα τελευταία 20 χρόνια.

Το 2018, μαζί με τον σύντροφο της, Τζιμ Μόρισον, έγιναν οι πρώτοι που έκαναν κατάβαση με σκι από το όρος Λότσε στο Νεπάλ. Επίσης, ήταν η πρώτη ορειβάτισσα που σε διάστημα 24 μηνών, ανέβηκε σε Έβερεστ και Λότσε.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, η Νέλσον έπεσε μέσα σε βαθιά σχισμή στον πάγο, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της. Το BBC ανέφερε ότι ο Μόρισον μαζί με τα μέλη του σωστικού συνεργείου έπεσαν από ελικόπτερο για να μπορέσουν να ανασύρουν τη σορό της.

Οι μαρτυρίες από σημείο αναφέρουν ότι το σώμα της Χίλαρι Νέλσον ήταν το μισό θαμμένο στο χιόνι και χρειάστηκε περίπου μιάμιση ώρα για να τη βγάλουν. Το άψυχο σώμα της θα μεταφερθεί στο Κατμαντού.

Ο Τζιμ Μόρισον συγκινεί με ανάρτηση του στο Instagram, όπου ανέφερε για τη Νέλσον ότι: «μέρα με τη μέρα ήταν ο φάρος της ζωής μου», ενώ υπογράμμισε πως: «Έκανα ό,τι μπορούσα για να την εντοπίσω αλλά δεν τα κατάφερα. Ήλπιζα ότι θα την έβρισκα ζωντανή και θα ζούσα την υπόλοιπη ζωή μου μαζί της»