ΣΠΟΡ

Ο ΣΥΜΠΑΤΙΚΟ νικητής του 76ου Ελληνικού Ντέρμπι στο Markopoulo Park

Ο ΣΥΜΠΑΤΙΚΟ νικητής του 76ου Ελληνικού Ντέρμπι στο Markopoulo Park
Ο θριαμβευτής του 76ου Ελληνικού Ντέρμπι, ΣΥΜΠΑΤΙΚΟ (GB)

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ επικράτησε στο Κύπελλο Αρτέμιδος.

Στην κορυφαία κούρσα της χρονιάς το 76ο Ελληνικό Ντέρμπι και το Κύπελλο Αρτέμιδος, που χάρισαν εντυπωσιακό θέαμα, επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον των φιλίππων τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, στο Markopoulo Park.

O ΣΥΜΠΑΤΙΚΟ (GB) αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής του 76ου Ελληνικού Ντέρμπι. Ο γιός του Aclaim (IRE) και της M’as Tu Vu (FR) έδωσε τη χαρά της κατάκτησης της σημαντικότερης κούρσας της χρονιάς, για πρώτη φορά, στους Paola Cosentini και Γρηγόρη Ξεπαπαδάκη, ιδιοκτήτες της Scuderia Equus Run Paola. Αυτή ήταν πρώτη νίκη σε ντέρμπι για τον προπονητή του ίππου Χάρη Χαραλάμπους και για τον κορυφαίο Κύπριο αναβάτη του Κωνσταντίνο Καποδίστρια. Ο 3ετης καθαρόαιμος κατέκτησε τη μεγαλύτερη ιπποδρομία της χρονιάς με χρόνο 2.15.66 στα 2.100 μέτρα. Είχε δείξει τις δυνατότητες του και στο Κριτήριο 3ετών όπου μοιράστηκε την 1η θέση με τον ομόσταυλό του ΝΤΕΪΡΑ ΣΤΕΪΣΟΝ.

Δείτε την 7η ιπποδρομία:

«Μάχη» γένους θηλυκού στο Κύπελλο Αρτέμιδος

Το Κύπελλο Αρτέμιδος, την 1η ιπποδρομία, το κέρδισε η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (GR). Η 3ετής φοράδα είναι ένα προϊόν του ιπποφορβείου του Δημήτρη Παρασκευόπουλου και ιδιοκτήτης της είναι ο Σταύρος Μπουρίκος. Η κόρη του ΣΟΥΑΖΙΛΑΝΤ (GB) και της Άθενς Ντουμπάι (GR) επικράτησε εύκολα των αντιπάλων της και κατέκτησε την ιπποδρομία που διεξήχθη στην απαιτητική απόσταση των 1.800 μέτρων με χρόνο 1.55.52. Προπονείται από τον Χάρη Χαραλάμπους και στη χθεσινή της επιτυχία την οδήγησε ο Παναγιώτης Δημητσάνης.

Ο προπονητής Χάρης Χαραλάμπους κατέκτησε τρείς ιπποδρομίες συνολικά ενώ δύο νίκες πέτυχε ο προπονητής Σταύρος Αγγελόπουλος. Από μία νίκη σημειώσαν ο Μιχάλης Ιωαννίδης και ο Χρήστος Θεοδωράκης.

Από πλευράς αναβατών, τρείς νίκες πέτυχε ο Παναγιώτης Δημητσάνης, δύο ο Κωνσταντίνος Καποδίστριας και από μια ο Μάριος Χριστοφής και Εντιόν Τσέλα.

Από 4.601 ευρώ κέρδισαν 5 νικητές του ΣΚΟΡ 6

Στο χθεσινό πρόγραμμα, της 35ετης ιπποδρομιακής συγκέντρωσης, βρέθηκαν 5 νικητές στο ΣΚΟΡ 6 του ελληνικού προγράμματος που κέρδισαν από 4.601.70 ευρώ και 7 νικητές στο ΣΚΟΡ 4 της 1ης ιπποδρομίας του ελληνικού προγράμματος κέρδισαν από 792.16 ευρώ.