ΣΠΟΡ

Τσιτσιπάς – Τζόκοβιτς: «Έκλεισε» η μεγάλη μάχη στον τελικό του Australian Open - Η ώρα και το κανάλι

Στέφανος Τσιτσιπάς - Νόβακ Τζόκοβιτς Australian Open
AP Photo/Stas Filippov

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο αντίπαλος του Έλληνα πρωταθλητή στον τελικό του Australian Open

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον δεύτερο τελικό καριέρας σε Grand Slam, μετά το Roland Garros το 2021.

Όπως συνέβη πριν από δύο χρόνια στο Παρίσι, έτσι και στη Μελβούρνη αντίπαλος του θα είναι ο σπουδαίος, Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο «Νόλε» επιβεβαίωσε την ανωτερότητα του, επικρατώντας με 3-0 σετ (7-5, 6-1, 6-2) του Τόμι Πολ, στον δεύτερο (χρονικά) ημιτελικό. Κάπως έτσι «κλείδωσε» το μεγάλο «ραντεβού» με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Για το τρόπαιο και το Νο1

Ο τελικός της Κυριακής (29/1) είναι κάτι παραπάνω και για τους δύο! Πέρα από τον τίτλο, ο νικητής θα ανέβει και στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, προσπερνώντας τον Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος απουσιάζει λόγω τραυματισμού.

Ο Τσιτσιπάς θα επιδιώξει να κατακτήσει τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του, ενώ ο Τζόκοβιτς θα προσπαθήσει να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο τον μύθο του! Ο «Νόλε» διεκδικεί στον 22ο τίτλο σε Grand Slam κι αν τα καταφέρει τότε θα πιάσει στην κορυφή της σχετικής λίστας τον Ράφα Ναδάλ.

Τι έγινε στο Παρίσι

Στην προηγούμενη συνάντηση τους σε τελικό major τουρνουά, ο Στέφανος είχε προηγηθεί με 2-0 σετ, αλλά ο Σέρβος κατέκτησε τον τίτλο, κάνοντας την ανατροπή (3-2). Αυτός είναι κι ο μοναδικός χαμένος αγώνας του Έλληνα πρωταθλητή σε Grand Slam, στον οποίο κέρδισε τα πρώτα δύο σετ.

Η ώρα και το κανάλι Τσιτσιπάς - Τζόκοβιτς

Ο μεγάλος τελικός του Australian Open είναι προγραμματισμένος για το πρωί της Κυριακής (29/1). Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσει στις 10:30 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Eurosport 1, ενώ μπορείτε να ενημερωθείτε για την εξέλιξη του μέσα από το LIVE του Newsbomb.gr.

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΩΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ

Χατσάνοφ - Τσιτσιπάς 0-3 (6(2)-7, 4-6, 7-6(6), 3-6)

Τζόκοβιτς - Πολ 3-0 (7-5, 6-1, 6-2)

Σχετικές ειδήσεις