ΣΠΟΡ

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Επικεφαλής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων βάδην

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη
EUROKINISSI

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Με εννιά μέλη θα παραταχθεί η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων βάδην, έχοντας επικεφαλής τη δις πρωταθλήτρια.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή (21/5) στο Ποντεμπράντι της Τσεχίας, με τη χώρα μας να συμμετέχει σε δύο ομαδικά, στα 20χλμ. και στα 35χλμ. βάδην των γυναικών.

Στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2021, η Ντρισμπιώτη είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 35χλμ. βάδην και η ομάδα μας στο ομαδικό είχε ανάβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης του Μονάχου και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στις δύο αποστάσεις, θα λάβει μέρος στα 20χλμ. βάδην, απόσταση στην οποία έχει δείξει πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Το ευχάριστο είναι ότι η Κυριακή Φιλτισάκου ξεπέρασε τον τραυματισμό που είχε στο Άστρος, όταν τη χτύπησε διερχόμενο αυτοκίνητο την ώρα που έκανε προπόνηση, και θα αγωνιστεί κανονικά στα 35χλμ.

Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ, Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στα 20χλμ. βάδην, με στόχο κυνηγήσει μια εμφάνιση που θα του δώσει πολύτιμους βαθμούς στο ranking για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τη θέση της στο ράνκινγκ για το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης και τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα επιδιώξει να βελτιώσει η Όλγα Φιασκα, που είναι εντός πρόκρισης για το Παγκόσμιο στα 35χλμ. βάδην.

Μια καλή παρουσία διεκδικεί και η Έφη Κουρκουτσάκη στα 35χλμ., όπως και ο Γιάννης Καυκάς στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών.

Η Σοφία Αλικανιώτη θα λάβει μέρος στα 35χλμ. βάδην, ενώ η νεαρή Αναστασία Αντωνοπούλου θα έχει μια καλή ευκαιρία να αποκτήσει πολύτιμες εμπειρίες ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ20.

Αρχηγός αποστολής θα είναι το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Νίκος Τσώνης.

Σχετικές ειδήσεις