ΣΠΟΡ

Μαραθώνιος: 3 γυναίκες εξηγούν πως άλλαξε η ζωή τους

Μαραθώνιος: 3 γυναίκες εξηγούν πως άλλαξε η ζωή τους

Μεθαύριο θα αποδεχτούν τη μεγάλη πρόκληση. Η Μάνια, μητέρα τεσσάρων παιδιών, θα διανύσει 42,5 χλμ. Η Αγγελίνα, δικηγόρος που δουλεύει από το πρωί ως το βράδυ, 10 χλμ. Η Άγρα-Μαρία, έχει στόχο να σημειώσει νέο ρεκόρ στα 5χλμ

5km
Αγρα- Μαρία Χατζηπαναγιώτη, 30 ετών, υπάλληλος σε οικογενειακή επιχείρηση

"Ξεκίνησα να τρέχω πριν από 6 χρόνια περίπου.
Η αφορμή ήταν καθαρά για τη φυσική μου κατάσταση και χωρίς να έχω ιδέα ή κάποια καθοδήγηση για το πώς πρέπει να τρέχω. Μέχρι τότε η σχέση μου με τον αθλητισμό ήταν πάντα πάρα πολύ καλή. Από μικρό παιδάκι θυμάμαι τον εαυτό μου πάντα να κάνει κάτι σχετικό με αθλητισμό και σπορ.

Την πρώτη φορά που κράτησα χρόνο με το χρονόμετρο ήταν το 2010. Δεν ήξερα τι σημαίνει καλός ή κακός χρόνος. Η καλύτερη επίδοσή μου στα 5 χλμ είναι 23 λεπτά.Προπονούμαι κάθε μέρα και τρέχω 4 φορές την εβδομάδα με την καθοδήγηση του κ. Νίκου Δημητριάδη από το My Athlete. Το πρόγραμμα μού βγαίνει μετά από εργομετρική αξιολόγηση και είναι προσαρμοσμένο στις δυνατότητές μου.

Αποφάσισα να δηλώσω συμμετοχή στο Μαραθώνιο γιατί με συναρπάζει η ιδέα και το κλίμα που επικρατεί στη γιορτή αυτή.Έχω συμμετάσχει στο παρελθόν σε πολλούς αγώνες που διοργανώνονται στην Αθήνα όπως ο Μαραθώνιος, ο Ημιμαραθώνιος, ο Ποσειδώνιος ημιμαραθώνιος, το Ladies Run, το Run the Lake Vouliagmeni αλλά και στις Σπέτσες (Spetses mini marathon).

Όταν τρέχω νιώθω ευεξία και ζωντάνια- μπορώ να πω ότι η προσπάθεια και ο κόπος που καταβάλλεις, σου δίνουν μεγάλη ευχαρίστηση στο τέλος κάθε προπόνησης. Το τρέξιμο είναι ένας τρόπος για να καταπολεμήσει κάποιος το άγχος και την πίεση της καθημερινότητας. Περνάς κάποια ώρα με τον εαυτό σου αφήνοντας πίσω δουλειά και υποχρεώσεις. Η προσπάθεια και ο κόπος σού δίνουν μεγάλη ευχαρίστηση στο τέλος κάθε προπόνησης. Αν αναβάλλω το τρέξιμό μου, ή αν έχω καιρό να τρέξω, αισθάνομαι πάντα άσχημα γιατί ξέρω ότι δεν έτρεξα από τεμπελιά.

Διαβάστε περισσότερα στο queen.gr

Σχετικές ειδήσεις