ΣΠΟΡ

Ολοκληρώθηκε ο 22ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας

Ολοκληρώθηκε ο 22ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας

Με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε σήμερα ο 22ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας. Τον αγώνα διοργάνωσε ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ).

Στόχος της διοργάνωσης ήταν η αναβάθμιση του κοινωνικού ρόλου του αθλητισμού, η ελεύθερη συμμετοχή όλων στα αθλητικά δρώμενα και η μύηση στην Ολυμπιακή Ιδέα, το «Ευ αγωνίζεσθε», τη χαρά της συμμετοχής και της άσκησης, ενώ ήταν αφιερωμένος στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης.

Η εκκίνηση πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, με μικρούς και μεγάλους να κατακλύζουν το κέντρο της Αθήνας και σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός των συμμετεχόντων να αγγίζει τις 10.000.

Οι διαδρομές των 8,5 χλμ και των 2,7 χλμ ξεκίνησαν από τον προαύλιο χώρο του Ζαππείου, ενώ ο αγώνας των 1,1 χλμ από τα Προπύλαια. Ο τερματισμός και των τριών διαδρομών έγινε στο Ζάππειο Μέγαρο.

Μετά το τέλος του αγώνα μοιράστηκαν δίπλωμα συμμετοχής σε όλους ενώ μερικοί υπερτυχεροί κέρδισαν δώρα.
Τέλος, σημειώνεται οτι αποκαθίσταται σταδιακά η κίνηση στους δρόμους που είχαν κλείσει λόγω της διεξαγωγής του Ποδηλατικού Αγώνα.

Συγκεκριμένα οι διαδρομές ήταν οι ακόλουθες:
8,5 χλμ.
Ζάππειο – Λ. Αμαλίας (αριστ) – Β. Όλγας (αντ. Ρεύμα) – Βασ. Κων/νου (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Β. Σοφίας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Αλεξάνδρας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Πατησίων (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Αιόλου – Σταδίου – Φιλελλήνων – Ζάππειο.
2,7 χλμ.
Ζάππειο – Λ. Αμαλίας (δεξιά) – Πανεπιστημίου – Αρσάκη (αριστερά) – Σταδίου – Φιλελλήνων- Αμαλίας – Ζάππειο.
Α.με.Α (1,1χλμ)
Προπύλαια Πανεπιστημίου – Πανεπιστημίου (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Λ. Αμαλίας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Ζάππειο.