ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2016 - Κολύμβηση: Δεν κατάφερε να πάει στον τελικό των 50μ. ελεύθερο ο Γκολομέεβ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2016 - Κολύμβηση: Δεν κατάφερε να πάει στον τελικό των 50μ. ελεύθερο ο Γκολομέεβ

Εκτός του τελικού των 50μ. ελεύθερο έμεινε ο Κριστιάν Γκολομέεβ. Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε έκτος στην πρώτη ημιτελική σειρά με 21.98, κάνοντας ελαφρώς χειρότερο χρόνο σε σχέση με τον προκριματικό (21.93), και κατέλαβε την 13η θέση της γενικής κατάταξης.

Με τον καλύτερο χρόνο (21.32) πέρασε στον τελικό ο Γάλλος Φλοράν Μανοντού, που είναι κάτοχος του τίτλου από το Λονδίνο, ενώ η οκτάδα «έκλεισε» στο 21.80 του Νοτιοαφρικανού Μπράντλεϊ Εντουαρντ Τάντι. Εκτός τελικού έμειναν ο Ρώσος Βλαντιμίρ Μορόζοφ, ο Αυστραλός Κάμερον ΜακΙβόι και ο Ιταλός Λούκα Ντότο.

Ελαφρά απογοητευμένος ήταν ο Γκολομέεβ μετά την κούρσα του στα ημιτελικά. Ο Έλληνας κολυμβητής στις του δηλώσεις στην κάμερα της ΕΡΤ παραδέχθηκε ότι «...δεν ήταν αυτό που περίμενα. Ήμουν έτοιμος να "κατέβω" κάτω από το ρεκόρ μου (21.87). Χάρηκα πολύ την κούρσα αλλά έκανα ένα λάθος στην έξοδο».

Αναφερόμενος στο αν μπορούσε να πιάσει το 21.80, που θα του εξασφάλιζε θέση στον αυριανό τελικό, ο Γκολομέεβ είπε: «Μπορούσα να "βγάλω" το 21.80, αλλά δεν τα κατάφερα. Ελπίζω να πάμε καλά στη σκυταλοδρομία (σ.σ. 4Χ100μ. μικτή) και εκεί να βγει κάτι καλύτερο, γιατί όχι και μία πρόκριση στον τελικό».

Σχετικές ειδήσεις