ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2016 - Στίβος: Ο ΜΥΘΙΚΟΣ Γιουσέιν Μπολτ πήρε το χρυσό και στα 200 μέτρα! (vid)

Ολυμπιακοί Αγώνες 2016 - Στίβος: Ο ΜΥΘΙΚΟΣ Γιουσέιν Μπολτ πήρε το χρυσό και στα 200 μέτρα! (vid)

Ο Μπολτ και όλοι οι άλλοι… Ο Γιουσέιν Μπολτ κατέκτησε το 3ο συνεχόμενο μετάλλιο στην καριέρα του στα 200μ και το 8ο συνολικά σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ τερμάτισε σε 19.78 στον τελικό του αγωνίσματος στους Ολυμπιακούς του Ρίο και πλέον έχει κοντά το στόχο που έχει θέσει να κάνει εννέα τα χρυσά μετάλλια και να γράψει τη δική του χρυσή σελίδα στη διοργάνωση.

Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Καναδός Άντρε ντε Γκρας με 20.02 και το χάλκινο ο Γάλλος Κριστόφ Λεμέτρ με 20.12.

bolte

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτει, όπως άλλωστε έχει υποσχεθεί, ο Γιουσέιν Μπολτ.

Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ, με το σημερινό χρυσό στα 200μ, έγινε ο πρώτος αθλητής που το καταφέρνει στο αγώνισμα σε τρεις συνεχείς διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων.

Παράλληλα, έφθασε τα 8 χρυσά μετάλλια κι «έπιασε» στη σχετική κατάταξη τον Αμερικανό Ρέι Γιούρι, που έχει επίσης οκτώ μετάλλια, όλα χρυσά.

234234234

Πλέον, το βλέμμα του Μπολτ είναι στραμμένο στην σκυταλοδρομία 4χ100μ, όπου θέλει το χρυσό μετάλλιο για να φθάσει τα 9 και να γράψει ιστορία, αφού θα «πιάσει» τον Φινλανδό Πάαβο Νούρμι και τον Αμερικανό Καρλ Λιούις.

Οι δύο θρυλικές μορφές του στίβου έχουν κατακτήσει από 9 χρυσά μετάλλια (ο Νούρμι συνολικά έχει 12, αφού έχει και 3 ασημένια και ο Λιούις 10, αφού έχει και 1 ασημένιο).

Σχετικές ειδήσεις