ΣΠΟΡ

Κατερίνα Στεφανίδη: Το «χρυσό» κορίτσι με το διδακτορικό στη Νευροψυχολογία!

Κατερίνα Στεφανίδη: Το «χρυσό» κορίτσι με το διδακτορικό στη Νευροψυχολογία!

Χρυσή Ολυμπιονίκης και «πρωταθλήτρια» στις σπουδές είναι η 26χρονη Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία ανέβασε τη χώρα μας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ – ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΗΣ…ΦΟΒΙΑ

Η Κατερίνα γεννήθηκε το Φεβρουάριο του 1990 στο Χολαργό και ξεχώρισε από νωρίς στον αθλητισμό.

Άλλωστε, τα ερεθίσματά της ήταν προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς ο πατέρας της Γιώργος υπήρξε αθλητής του τριπλούν και η μητέρα της Ζωή, σπρίντερ.

Το άλμα επί κοντώ το «ανακάλυψε» όταν ήταν 10 ετών και πολύ σύντομα άρχισε να διακρίνεται.

Μάλιστα, στα 15 της χρόνια μεγαλώνοντας κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ νέων (κάτω των 18 ετών) με άλμα στα 4,37 μ. Οι επιδόσεις της Κατερίνας ήταν τόσο αξιοσημείωτες που χάρη σε αυτές εξασφάλισε υποτροφία στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και, αφού τελείωσε το Λύκειο, έφυγε για τις ΗΠΑ για να σπουδάσει Νευροψυχολογία.

stefanidi1

Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της μάλιστα, συνέχισε κάνοντας διδακτορικό σε Πανεπιστήμιο στην Αριζόνα.

Την πολύ μεγάλη προσπάθεια της Κατερίνας Στεφανίση στηρίζει ο σύζυγός της Μίτσελ Κρίερ ο οποίος είναι και προπονητής της.

Με τον Μίτσελ Κρίερ, επίσης αθλητή του επί κοντώ, γνωρίστηκε πριν τρία χρόνια, στην Αριζόνα.

Εκείνος τη συμβούλευσε για τους αγώνες, τη φιλοξένησε σπίτι του και ο έρωτας δεν άργησε να ανθίσει.

Το 2015 παντρεύτηκαν και εκείνος βρίσκεται πάντα στο πλευρό της, αγωνιστικά και προσωπικά.

Μάλιστα, με κάθε ευκαιρία επισκέπτονται την Ελλάδα.

Η Κατερίνα πάντως έκανε μια απρόσμενη αποκάλυψη, την οποία δεν θα περίμενε κανείς από μια αθλήτρια που «πέταξε» στα 4 μέτρα και 85 εκατοστά.

stefanidi2

Κι όμως …φοβάται τα ύψη και το είπε η ίδια: «Μπορεί να ακουστεί περίεργο για μια άλτρια του επί κοντώ, αλλά φοβάμαι τα ύψη. Ακόμη κι αν είμαι 60 εκατοστά από το έδαφος, φρικάρω! Ήμουν πάνω σε μια σκάλα τις προάλλες και βοηθούσα τον άνδρα μου να βιδώσει κάτι στο σπίτι μας. Δεν μπορούσα να φτάσω από το δεύτερο σκαλί και ήταν αδύνατο να ανέβω στο τρίτο. Αν είμαι ψηλά, ζαλίζομαι και έχω ναυτία και φοβάμαι πως θα πέσω. Είναι περίεργο γιατί ποτέ δεν αισθάνθηκα να φοβάμαι τα ύψη όταν κάνω επί κοντώ. Νομίζω αισθάνομαι να έχω περισσότερο έλεγχο. Ξέρω, ακούγεται τρελό», δήλωσε.

Συγκίνηση στην απονομή του χρυσού μεταλλίου

Η χρυσή Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου τα ξημερώματα, λάμποντας από χαρά για τον θρίαμβό της.

Χαμογελαστή χαιρέτησε τον κόσμο που την αποθέωσε μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ρίο, ενώ φανερά συγκινημένη τραγούδησε τον Εθνικό μας Ύμνο.

stefanidi2

Σχετικές ειδήσεις