Ερασιτεχνικός Αθλητισμός: Η «κάνουλα» των επιχορηγήσεων και η ανάγκη για επιστροφή στην κανονικότητα

Newsbomb

Ερασιτεχνικός Αθλητισμός: Η «κάνουλα» των επιχορηγήσεων και η ανάγκη για επιστροφή στην κανονικότητα

Η αύξηση των επιχορηγήσεων προς τις ομοσπονδίες όχι μόνο θα σώσει αλλά θα γιγαντώσει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Αρκεί το κράτος να ανοίξει την «κάνουλα» τώρα που η Ελλάδα βαδίζει σε έναν δρόμο χωρίς την μέγγενη των μνημονίων.

Από το 2010 έως και σήμερα οι επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών που συμβάλλουν στην άνθιση του ερασιτεχνικού αθλητισμού σημειώνουν δραματικές μειώσεις ένεκα της κρίσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το ζωτικό αυτό κομμάτι να μην μπορεί να αναπνεύσει και να καταρρέει, παρά τις διακρίσεις που έρχονται όλα αυτά τα χρόνια για την Ελλάδα στις μεγάλες διοργανώσεις.

Σκεφτείτε μόνο πόσα μετάλλια έχουν κατακτηθεί και πόσες κορυφές έχουν κατακτήσει αθλητές και αθλήτριες όλο αυτό το διάστημα δίχως την αμέριστη συμπαράσταση της πολιτείας, αλλά και τις θυσίες που κάνουν καθημερινά με δικά τους προσωπικά έξοδα για να ανταπεξέλθουν σε μια βίαιη πραγματικότητα.

Είναι βλέπετε ακριβό «σπορ» να είσαι αθλητής στην Ελλάδα χωρίς να έχεις εξασφαλισμένο όχι μόνο το μέλλον αλλά ούτε καν και το παρόν με τις συνθήκες που επικρατούν. Τόσο από την ελάχιστη βοήθεια που παρέχει το κράτος στις ομοσπονδίες όσο και από τις εγκαταστάσεις που δεν πληρούν καν τις προδιαγραφές για μια σωστή προπόνηση.

Κι αν το κομμάτι των αθλητών που έχουν βλέψεις διάκρισης και διεκδικούν θέση στο βάθρο είναι το δέντρο, τότε το δάσος αφορά την επέκταση ενός κοινωνικού φαινομένου: τον μαζικό αθλητισμό με βάση του κυρίως τη νεολαία. Χωρίς υποδομές, χωρίς τα σωματεία να μπορούν να καλύψουν βασικές λειτουργίες ή να βάζουν ακόμα και λουκέτο, σταματά αυτόματα και η παραγωγή μελλοντικών πρωταγωνιστών ή ανθρώπων που μπροστά στη δίνη της κρίσης είχαν από κάτι να πιαστούν μένοντας μακριά από μπελάδες και κάθε είδους κακές συνήθειες της εποχής.

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved