Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πάει Τόκιο η 19χρονη Φένια Τζέλη! - Το ελληνικό Ταεκβοντό επιστρέφει

Newsbomb

Το ελληνικό ταεκβοντό επιστρέφει στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά μετά το 2012, καθώς η 19χρονη Φένια Τζέλη πήρε την πρόκριση για τη μεγάλο ραντεβού του Τόκιο, το ερχόμενο καλοκαίρι. 

Με μεγάλη πρωταγωνίστρια την 19χρονη Φένια Τζέλη από τα Τρίκαλα, η χώρα μας επιστρέφει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου από το 1992 κι έπειτα μετράει πέντε μετάλλια.

Η νεαρή αθλήτρια κατάφερε να πάρει ένα από τα δύο «χρυσά» εισιτήρια της κατηγορίας των -57κ. από το προ-ολυμπιακό της Σόφιας και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Η Τζέλη, «χάλκινη» στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων το 2018, έδειξε τεράστια αγωνιστική ωριμότητα, με αποτέλεσμα να πετύχει τρεις νίκες, με τελευταία και πιο σπουδαία αυτή απέναντι στην «χάλκινη» Ολυμπιονίκη του Ρίο το 2016, Κίμια Αλιζαντέχ (Ομάδα Προσφύγων).

Αν και βρέθηκε να χάνει στη δεύτερη περίοδο με 0-1, η Τζέλη σε καμία περίπτωση δεν έδειχνε διατεθειμένη να εγκαταλείψει τα όπλα. Ισοφάρισε σε 1-1, προηγήθηκε με 2-1 για να πάρει τον τρίτο και τελευταίο πόντο (3-1), λίγο πριν την ολοκλήρωση του αγώνα.

Οι πανηγυρισμοί ξεκίνησαν με το φινάλε της αναμέτρησης, αφού για το ελληνικό ταεκβοντό ξεκινάει ένας νέος κύκλος Ολυμπιακών διαδρομών, ο οποίος ευχή όλων είναι να συνεχιστεί για πολλά-πολλά χρόνια.

Στα -68κ. των ανδρών, ο Κώστας Χαμαλίδης νίκησε αρχικά τον Δανό Γιόργκενσεν, αλλά στον δεύτερο αγώνα του ηττήθηκε από τον Βόσνιο Χούσιτς και αποκλείστηκε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.122 νέα κρούσματα στην Αττική και 285 στην Θεσσαλονίκη