Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο «χρυσός» Τεντόγλου χόρεψε συρτάκι το Τόκιο! Η απονομή με τον εθνικό ύμνο (vids)

Βαγγέλης Πάτας Βαγγέλης Πάτας

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος και το Εθνικό Στάδιο του Τόκιο απέκτησε έντονο χρώμα από Ελλάδα κατά τη διάρκεια της απονομής.

Ο... ιπτάμενος πρωταθλητής από τα Γρεβενά έφερε στη χώρα μας το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Τεντόγλου κατέλαβε την πρώτη θέση, με άλμα στα 8.41 μ., επίδοση που έπιασε στο 6ο και τελευταίο άλμα του ανατρέποντας όλα τα δεδομένα, καθώς μέχρι εκείνο το σημείο ήταν 5ος στην κατάταξη. Τη σπουδαία επιτυχία του, την πανηγύρισε χορεύοντας συρτάκι, κάτι που όπως φαίνεται άρεσε ιδιαίτερα στους Ιάπωνες!

Λίγες ώρες μετά την τρομερή εμφάνιση του ο Τεντόγλου, ο οποίος είναι μέλος της Stoiximan Tokyo Team, ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, με τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας να ακούγεται στο Εθνικό Στάδιο του Τόκιο.

Πέρα από αυτό, όμως, οι διοργανωτές αμέσως μετά αποφάσισαν να δώσουν ακόμα περισσότερο ελληνικό χρώμα κι έτσι από τα μεγάφωνα ακούστηκε η μελωδία του παραδοσιακού χορού

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο κι έμαθε τους Ιάπωνες συρτάκι...

«Τρελάθηκαν» στην ελληνική αποστολή! «Ω τον π@#$ τι έκανε!»

Το τρομερό άλμα του για το χρυσό προκάλεσε έντονους πανηγυρισμούς στην ελληνική αποστολή που βρισκόταν στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου στο Τόκιο, ενώ κάποιος ακούστηκε να φωνάζει σε… άπταιστα ελληνικά: «Ω τον π@#$ τι έκανε!».

Χαμός στα Γρεβενά! Θα παραμείνει φωταγωγημένο για τρεις ημέρες το δημαρχείο της πόλης

Στα Γρεβενά, όπου είναι ο τόπος καταγωγής του Έλληνα πρωταθλητή, έζησαν έντονα το ιστορικό χρυσό μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου, με τους φίλους του να δημιουργούν μία εκρηκτική ατμόσφαιρα και να ζωγραφίζουν στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης και στις αποχρώσεις του χρυσού το 8,41 που πέτυχε στο Τόκιο.

«Το δημαρχείο Γρεβενών θα παραμείνει φωταγωγημένο για τις επόμενες τρεις ημέρες προς τιμήν του Ολυμπιονίκη Μίλτου Τεντόγλου», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Δασταμάνης. Ο κ. Δασταμάνης ανέφερε, επίσης, ότι το επόμενο διάστημα ο Δήμος Γρεβενών, σε συνεννόηση με τον Ολυμπιονίκη και την οικογένειά του, «θα διοργανώσει τιμητική εκδήλωση που θα ανταποκρίνεται στο ύψος της Ολυμπιακής διάκρισης του αθλητή αλλά και της τιμής που προσέφερε στην πόλη, αφού σήκωσε ψηλά τον γενέθλιο τόπο του κάνοντάς τον γνωστό στα πέρατα της γης».

Σημειώνεται, ότι με πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής στήθηκε γιγαντοοθόνη στο πάρκο Μανιταριών όπου παρά το προχωρημένο της ώρας, 4:30, πάνω από 300 άτομα, με πρώτους τον δήμαρχο Γρεβενών και τους δημοτικούς συμβούλους, παρακολούθησαν τον τελικό του μήκους και τις προσπάθειες του Μίλτου Τεντόγλου.

Συγκινημένη από την επιτυχία του ήταν και η μητέρα του Ολυμπιονίκη, η οποία μετά το τέλος του αγώνα επισκέφθηκε τον χώρο του πάρκου, όπου έγινε δεκτή με επευφημίες από τους κατοίκους των Γρεβενών και ενώ δέχθηκε τις ευχές και τα συγχαρητήρια από τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινος Ολυμπιονίκης ο Λευτέρης Πετρούνιας! Έκανε ξανά περήφανη την Ελλάδα