Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΣΠΟΡ

Ανίτα Άλβαρεζ: Ξαναέζησε τον «εφιάλτη» - Δεύτερη κατάρρευση μέσα σε έναν χρόνο (vids)

Βαγγέλης Πάτας Βαγγέλης Πάτας

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου: Η Ανίτα Άλβαρεζ «πάγωσε» όλο τον κόσμο με την κατάρρευση της στην πισίνα, η οποία όμως δεν είναι η πρώτη.

Η 25χρονη αθλήτρια έχασε τις αισθήσεις της, λίγο πριν ολοκληρώσει το πρόγραμμα της και χρειάστηκε η προπονήτρια της, Άντρεα Φουέντες να βουτήξει στην πισίνα για να τη βγάλει στην επιφάνεια.

«Ποτέ δεν είχα κολυμπήσει τόσο γρήγορα στη ζωή μου, ούτε όταν ήμουν Ολυμπιονίκης. Νομίζω ότι τουλάχιστον για δύο λεπτά ήταν χωρίς αναπνοή επειδή οι πνεύμονές της είχαν γεμίσει νερό, αλλά καταφέραμε να την πάμε σε ένα καλό μέρος. Έβγαλε το νερό, έβηξε και στο τέλος είχε μείνει τρόμος», δήλωσε η σπουδαία Ισπανίδα.

Το τρομακτικό είναι ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Άλβαρεζ ζει έναν τέτοιον «εφιάλτη», καθώς το ίδιο είχε συμβεί και πριν από έναν χρόνο. Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2021 στη Βαρκελώνη, στο πλαίσιο των προκριματικών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Μάλιστα, η προπονήτρια της ήταν αυτή που βούτηξε για να τη σώσει, ενώ η μητέρα της Ανίτα Άλβαρεζ, Κάρεν είχε πει τότε ότι: «Δυστυχώς την έχω δει να το παθαίνει, αλλά ποτέ σε αγώνα».

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Η FINA σκέφτεται αλλαγή στον κανονισμό

Το τρομακτικό περιστατικό προκάλεσε «συναγερμό» στη FINA (βλ. Παγκόσμια Ομοσπονδία Κολύμβησης), η οποία ανακοίνωσε ότι ήδη επανεξετάζει τον κανονισμό που θέλει του ναυαγοσώστες να μην μπορούν να παρέμβουν, αν δεν λάβουν πρώτα σήμα από τον ρέφερι. Αυτό γίνεται, ώστε να αποφευχθεί ένα ενδεχόμενο μπέρδεμα που μπορεί να διακόψει το πρόγραμμα. Μετά, όμως, από το περιστατικό με την Άλβαρεζ αυτό αναμένεται να αλλάξει.