Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΣΠΟΡ

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Η απονομή στον Χρήστου - Η ελληνική σημαία στον υψηλότερο ιστό

Βαγγέλης Πάτας Βαγγέλης Πάτας

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Δείτε την απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Απόστολο Χρήστου και τη συγκινητική στιγμή της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου της Ελλάδας.

Ο Απόστολος Χρήστου έγινε ο τρίτος κολυμβητής από την Ελλάδα που στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης.

Η ελληνική σημαία ανέβηκε στον υψηλότερο ιστό κι ο ελληνικός εθνικός ύμνος αντήχησε προς τιμήν του. Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και Α' Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Κυριάκος Γιαννόπουλος, ήταν αυτός που έκανε την απονομή στους νικητές στα 50μ ύπτιο.

«Ένα όνειρο που κυνηγάω χρόνια»

«Είναι ένα όνειρο που κυνηγάω χρόνια καθώς έχω βρεθεί πολλές φορές σε τελικό», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Απόστολου Χρήστου μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου καθώς «Το 2016 ήταν ο πρώτος ημιτελικός σε Ευρωπαϊκό ανδρών και τώρα ήρθε το χρυσό. Ήταν τρομερή ατμόσφαιρα πριν μπούμε και ήταν πολύ ωραίος αγώνας. Τον χάρηκα πάρα πολύ. Όλα έγιναν μόνα τους, δεν σκέφτηκα πολλά πράγματα. Ήταν παρόμοιος αγώνας με το χθεσινό στα ημιτελικά. Πήγαινα για πανελλήνιο ρεκόρ και είμαι πολύ χαρούμενος. Περίμενα πολλά χρόνια για να ακούσω τον εθνικό ύμνο».

Ο Χρήστου αφιέρωσε το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στον προπονητή του, Παναγιώτη Βελέντζα, λέγοντας ότι: «Είναι το καλύτερο δώρο για όλα αυτά τα χρόνια που είναι δίπλα μου. Του λέω και ένα μεγάλο ευχαριστώ που όλα αυτά τα χρόνια είναι δίπλα μου σε ό,τι χρειαστώ. Έχω στήριξη από μία ομάδα ανθρώπων, από την οικογένεια του, και σε όλους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για όσα έχουν πετύχει. Περιμένω τον εθνικό ύμνο».