ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στο Τέξας: Πέντε νεκροί και 21 τραυματίες από πυροβολισμούς

Μακελειό στο Τέξας: Πέντε νεκροί και 21 τραυματίες από πυροβολισμούς

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τουλάχιστον 21 τραυματίστηκαν από πυρά στα τυφλά στις πόλεις Μίντλαντ και Οντέσα στο δυτικό Τέξας χθες Σάββατο.

«Έχουμε τουλάχιστον 21 θύματα, 21 θύματα [τραυματισμών] από σφαίρες και τουλάχιστον πέντε νεκρούς σε αυτό το στάδιο», είπε σε δημοσιογράφους εκπρόσωπος της αστυνομίας στην πόλη Οντέσα.

Η αστυνομία ανέφερε μέσω Facebook ότι ο δράστης έπεσε νεκρός στο χώρο στάθμευσης ενός κινηματογράφου μούλτιπλεξ στην Οντέσα και ότι δεν υπάρχει κάποιος άλλος ένοπλος που να συνεχίζει να επιτίθεται σε πολίτες.

«Όλες οι υπηρεσίες διενεργούν έρευνα για πιθανούς υπόπτους», ανέφερε, καθώς νωρίτερα είχε γίνει λόγος για δύο οπλοφόρους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δράστης της ένοπλης επίθεσης φέρεται να είναι ένας λευκός άνδρας, περίπου 35 ετών. Τα κίνητρά του μέχρι στιγμής παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Όπως μετέδωσε το Fox News, ύστερα από σχετική ερώτηση ο δήμαρχος της πόλης Μίντλαντ Τζέρι Μοράλες ανέφερε ότι ανάμεσα στους τραυματίες είναι και τρεις αστυνομικοί.

«Ελπίζουμε ότι ήταν μόνο ένας ένοπλος και τον περιορίσαμε», είπε ο δήμαρχος μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ενώ διαβεβαίωσε πως δεν γνωρίζει τίποτε για τον ένοπλο ή τα κίνητρά του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε πως ενημερώθηκε για το επεισόδιο στο Τέξας. «Μόλις ενημερώθηκα από τον υπουργό Δικαιοσύνης [Ουίλιαμ] Μπαρ για τα πυρά στο Τέξας», ανέφερε μέσω Twitter, διαβεβαιώνοντας ότι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) έχουν κινητοποιηθεί «πλήρως».

Δείτε παρακάτω χαρακτηριστικό βίντεο από τις στιγμές πανικού:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Βιασμός παρουσιαστή στις Σπέτσες: Η οργισμένη ανακοίνωση του Δήμου Σπετσών

Το νέο tattoo του Brad Pitt μάλλον θέλει να δώσει κάποιο μήνυμα στην Angelina Jolie