ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πηλαδάκης: «Απόσβεση σε 15-20 χρόνια»

Πηλαδάκης: «Απόσβεση σε 15-20 χρόνια»
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Λάρισα, Κώστας Πηλαδάκης, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣπορ FM 94,6» για τη χρηματοδότηση...

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Λάρισα, Κώστας Πηλαδάκης, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣπορ FM 94,6» για τη χρηματοδότηση του νεόκτιστου γηπέδου της ομάδας «AEL FC Arena» και τα χαρακτηριστικά του:

Χαρακτηρίστηκα δήλωσε:
«Η Πολιτεία δεν έχει βάλει ούτε ένα ευρώ. Για ένα τέτοιο εγχείρημα που προσελκύει τόσο κόσμο, θεωρούμε ότι όποιος αποφασίσει να επενδύσει θα έχει κέρδος. Το έργο έχει ξεκινήσει πριν από έξι χρόνια. Η οικονομική κρίση μας βρήκε στη μέση. Είναι το πρώτο και το μόνο έργο Μεσογειακών Αγώνων που έχει ολοκληρωθεί. Είχαμε δώσει ήδη πολλά χρήματα και έπρεπε να το παραδώσουμε. Όλα έχουν να κάνουν με το σχεδιασμό.

Αν έχεις καταφέρει να κάνεις τις σωστές συμφωνίες, για παράδειγμα σε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες να αποπληρώνεις μόνο τόκους και όχι κεφάλαιο, μπορείς να φτιάξεις γήπεδο. Και μάλιστα ένα που μπορεί να φιλοξενήσει τελικό Γιουρόπα Λιγκ. Όποιος βρέθηκε στα εγκαίνια μπορεί να καταλάβει πόση ώθηση θα δώσει στην ομάδα. Η ακουστική είναι απίστευτη λόγω της βύθισης, ο κόσμος είναι πολύ κοντά στους παίκτες και θυμίζει Αγγλία. Έχουμε βάλει χαμηλές τιμές στα εισιτήρια ώστε να έρχεται κόσμος στα παιχνίδια».

-Για το πλάνο που έχει γίνει για την απόσβεση του κόστους κατασκευής:

«Απόσβεση θα γίνει σε 15-20 χρόνια ανάλογα με τα έσοδα, τα οποία δεν θα προέρχονται μόνο από την ομάδα, αλλά και άλλες δραστηριότητες. Επίσης υπάρχει έκταση 22 στρεμμάτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για άλλες χρήσεις. Βρίσκεται κοντά στο κέντρο και σε μια πλήρως αναπτυσσόμενη περιοχή. Η χρήση του θα πρέπει να έχει και άλλες δραστηριότητες, όπως οι συναυλίες. Πιστεύουμε ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις μπορούν να φιλοξενηθούν και να αποτελέσουν πρόσθετη πηγή εσόδων».

-Για το τι θα συμβεί με το γήπεδο, αν ο ίδιος αποχωρήσει από την ΠΑΕ:

«Η Λάρισα θα πρέπει απλά να πληρώνει το ενοίκιό της, όπως κάνει και τώρα ή έκανε και στο «Αλκαζάρ». Η ομάδα δεν μπορούσε να εγγυηθεί ώστε να δανειστεί, οπότε το έκανα εγώ».

-Για την πορεία της πώλησης των σουιτών του γηπέδου:

«Οι μισές σουίτες έχουν δοθεί και υπάρχει μεγάλη ζήτηση παρά το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη κρίση. Στις τιμές περιλαμβάνονται και άλλες χρήσεις εκτός από την παρακολούθηση των αγώνων της ΑΕΛ, όπως η παρακολούθηση συναυλιών. Σε κανένα προηγμένο πρωτάθλημα δεν υπάρχουν αξιοπρεπείς ομάδες χωρίς γήπεδο. Αν θες να αυξήσεις τα έσοδά σου και να προσελκύσεις νέο κόσμο, γυναίκες παιδιά, χρειάζεσαι γήπεδο.»

-Για τα κέρδη της ΑΕΛ από το γήπεδο:

«Πλέον είναι μεγαλύτερη η όρεξη των παικτών και η προσέλευση του κόσμου. Πάντα οι στόχοι μας είναι υψηλοί. Μας ανεβάζει σε ευρωπαϊκό επίπεδο το γήπεδο γιατί δίνει κίνητρο σε μεγάλης αξίας παίκτες να έρθουν να αγωνιστούν στην ΑΕΛ. Ειδικά και σε νέα παιδιά, που θα ξέρουν ότι έχουν την δυνατότητα να παίξουν. Αυτός είναι και ο στόχος μας. Να στελεχώσουμε, δηλαδή, την ομάδα με πολλούς νέους Έλληνες ποδοσφαιριστές».

-Για την Εθνική ομάδα και αν θα το χρησιμοποιεί ως έδρα:

«Είναι η ιδανική έδρα για την Εθνική ομάδα. Όποιος βρεθεί εδώ μπορεί να το διαπιστώσει εύκολα. Ο κόσμος μπορεί να δώσει μεγάλη ώθηση στους διεθνείς».

-Για το μέλλον του γηπέδου «Αλκαζάρ»:

«Το Αλκαζάρ ανήκει στη Γ.Γ.Α. Υπάρχει ο στίβος και φαντάζομαι θα μείνει το γήπεδο, αλλά αυτά τα ξέρει καλύτερα ο κ. Μπιτσαξής»

Ροή Ειδήσεων