Και ο Μπέκαμ στην μάχη του 2018

Τα πάντα για να καταφέρει να πείσει τη FIFA πως το 2018 είναι η κατάλληλη στιγμή για την Αγγλία να διοργανώσει ένα Παγκόσμιο...

Τα πάντα για να καταφέρει να πείσει τη FIFA πως το 2018 είναι η κατάλληλη στιγμή για την Αγγλία να διοργανώσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, κάνει η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Πιο συγκεκριμένα, η αγγλική επιτροπή που ασχολείται με τη διεκδίκηση της διοργάνωσης του Μουντιάλ, δοκιμάζει το «βαρύ πυροβολικό», που δεν είναι άλλο από τον Ντέιβιντ Μπέκαμ.

«Θα πάμε στη FIFA με πολλούς αντιπροσώπους καθώς χρειάζεται να πούμε σε αυτούς τους ανθρώπους γιατί αισθανόμαστε πως είναι η σωστή στιγμή για εμάς να διοργανώσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Αγγλία έχει ιστορία και παράδοση (σ.σ. στο ποδόσφαιρο) και αυτά είναι ωφέλιμα για να διοργανώσουμε το Μουντιάλ», ήταν τα λόγια του ποδοσφαιριστή των Λ.Α. Γκάλαξι.

Για τη διοργάνωση του παγκοσμίου κυπέλλου του 2018 έχουν υποβάλει -εκτός της Αγγλίας- κοινή υποψηφιότητα οι Πορτογαλία-Ισπανία και Ολλανδία-Βέλγιο, ενώ ατομική είναι αυτή των Ρώσων. Για τη διοργάνωση του 2022 υποψήφιες είναι το Κατάρ, η Αυστραλία, οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα.

Πηγή: AΠΕ