ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ιταλία: Ο κορονοϊός έφερε νέα δεδομένα στη Serie A

Ιταλία: Ο κορονοϊός έφερε νέα δεδομένα στη Serie A

Κορονοϊός: Σε σημαντικές αλλαγές αποφάσισαν να προχωρήσουν στη Serie A αναφορικά με τη διεξαγωγή των αγώνων, μετά τα 14 κρούσματα που ανακοίνωσε η Τζένοα!

Στην Ιταλία το πρωτάθλημα κινδύνεψε ακόμα και με διακοπή μετά τα κρούσματα που ανακοίνωσε ο σύλλογος της Γένοβα, ο οποίος ζήτησε την αναβολή της αναμέτρησης με την Τορίνο.

Η ιταλική λίγκα συνεδρίασε για δύο ημέρες και τελικά την Πέμπτη (1/10) κατέληξε σε ομόφωνη απόφαση, βάσει της οποίας υιοθετείται το πρωτόκολλο που χρησιμοποιεί η UEFA στις διοργανώσεις της.

Συγκεκριμένα, μια ομάδα είναι υποχρεωμένη να αγωνιστεί σε περίπτωση που έχει τουλάχιστον 13 «υγιείς» παίκτες (ανάμεσα τους τουλάχιστον ένας τερματοφύλακας). Αν δεν συμπληρώνει 13άδα τότε χάνει το ματς στα «χαρτιά».

Παράλληλα, η Serie A αποφάσισε να δώσει σε κάθε ομάδα το δικαίωμα να ζητήσει αναβολή ενός αγώνα σε περίπτωση που παρουσιάσει τουλάχιστον δέκα κρούσματα σε διάστημα μιας εβδομάδας.

Τη συγκεκριμένη απόφαση «εκμεταλλεύτηκε» κι η Τζένοα, γι’ αυτό και πέτυχε την αναβολή της αναμέτρησης του Σαββάτου (3/10) με την Τορίνο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr