ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Martina Navratilova δύο φορές νικήτρια

Η Martina Navratilova δύο φορές νικήτρια
Η Martina Navratilova είχε διπλό καθήκον να επιστρέψει στη ζωή. Η απόφασή της να αναρριχηθεί σε μια από τις ψηλότερες κορυφές...

Η Martina Navratilova είχε διπλό καθήκον να επιστρέψει στη ζωή. Η απόφασή της να αναρριχηθεί σε μια από τις ψηλότερες κορυφές του πλανήτη, δεν είναι μόνο μια υποχρέωση να νικήσει την ασθένεια που την έχει εξουθενώσει τα τελευταία χρόνια, αλλά και μια προσφορά ζωής στο φιλανθρωπικό αγώνα που υπηρετεί.

Η 54χρονη πρώην τενίστρια, πέραν της ομάδας που την συνοδεύει στην αναρρίχηση της, επικουρείται από ιατρικό team, αλλά και από εξειδικευμένους οδηγούς αναρριχητές.

Η μεγάλη αθλήτρια και η ομάδα της συνάντησαν εξαιρετικά κακές καιρικές συνθήκες, πυκνής ομίχλης και δυνατού αέρα. Στο προσωπικό της blog στο διαδίκτυο την Πέμπτη, έγραψε πως αισθάνεται πολύ καλά.
Η Navratilova η οποία κέρδισε 18 συνεχή τουρνουά, δεν είχε ποτέ φανταστεί πως θα ξεπερνούσε τα 12.000 πόδια ύψους.
Στο ποστ της επίσης αναφέρεται στη δυσκολία που αντιμετωπίζει σε σχέση με τις απώλειες οξυγόνου, όσο το ύψος αυξάνεται, καθώς και για την αίσθηση του βάρους που νιώθει στα πόδια της, από το ειδικό βάρος συνθηκών.
«Κάθε βήμα που κάνω είναι και μια σοβαρή προσπάθεια, αλλά λυπάμαι που δεν θα μπορέσω να συνεχίσω μετά τα 4.500μ.».

Η ομάδα της - αποτελούμενη από 27 άτομα – την περασμένη Δευτέρα (6 Δεκ.), άρχισε την ανάβαση στο Kilimanjaro και ήδη βρίσκεται στα 5.895μ. (19,340 πόδια).

Τα χρήματα που θα κερδίσει μετά το τέλος της προσπάθειας θα τα διαθέσει στο Ίδρυμα ‘Laureus Sport for Good Foundation’.
Στις 12 Δεκ. το υπόλοιπο τμήμα της ομάδας της, θα προσπαθήσει να συναντηθεί σε υψόμετρο ασφαλείας, με άλλους 25.000 ορειβάτες σε διεθνή Σύνοδο Κορυφής, η οποία γίνεται κάθε χρόνο και αναλύει τους λόγους που το υψόμετρο σκοτώνει δέκα ορειβάτες το χρόνο.