ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Ελλάδα μπορεί να γράψει ξανά ιστορία»

«Ελλάδα μπορεί να γράψει ξανά ιστορία»
Ο Μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης μιλώντας στο site της UEFA μίλησε για το φιλανθρωπικού χαρακτήρα αγώνα που θα...

Ο Μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης μιλώντας στο site της UEFA μίλησε για το φιλανθρωπικού χαρακτήρα αγώνα που θα δώσει ο Ολυμπιακός με την Ομάδα φίλων του Ζιντάν και του Ρονάλντο.
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός χαρακτήρισε «ιερό σκοπό» την προσπάθεια των Ζιντάν και Ρονάλντο και πρόσθεσε: «Κανείς δεν πρέπει αρνηθεί την ευκαιρία να συνεισφέρει»… Στo άρθρο -το οποίο κάνει μια συνοπτική αναφορά των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Μαρινάκη- φιλοξενεί τις δηλώσεις του οι οποίες είναι η εξής:


-Για τον «Αγώνα Κατά της Φτώχειας»
«Κανείς δεν θα πρέπει να αρνηθεί την ευκαιρία να συνεισφέρει για αυτό τον ιερό σκοπό. Τα έσοδα από το παιχνίδι θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων της Αϊτής από τον καταστροφικό σεισμό του 2010, τους ανθρώπους που υποφέρουν από τις πλημμύρες στο Πακιστάν αλλά και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στην Ελλάδα που νοσηλεύονται και εκπαιδεύονται, όπως επίσης θα παραχωρηθεί μέρος των εσόδων υπέρ των φτωχών, σε συνεργασία με την εκκλησία του Πειραιά.
Για εμάς, ο Ολυμπιακός δεν είναι απλά μια ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά ένας οργανισμός ευαισθητοποιημένος στα κοινωνικά προβλήματα που προσπαθεί να βοηθάει από τη μεριά του όσο μπορεί στην κοινωνία και ειδικά στη νεολαία».

-Για την ανταπόκριση του κόσμου:
«Οι Έλληνες έχουν βιώσει δύσκολες στιγμές στο παρελθόν και έχουν καταφέρει να τις ξεπεράσουν. Έχουμε μάθει να πολεμάμε και να βοηθούμε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Οι άνθρωποι εδώ σέβονται τα ήθη και τα έθιμα και η φιλοξενία είναι ένα από τα μεγάλα μας προτερήματα. Ακόμη και στις δύσκολες στιγμές, πάντα μοιραζόμαστε με τον συνάνθρωπο ότι και όσα μπορούμε. Πιστεύω πως όχι μόνοι οι φίλοι του Ολυμπιακού, αλλά και των υπόλοιπων ομάδων θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα.

Οι Έλληνες ποδοσφαιρόφιλοι εξάλλου το έχουν αποδείξει, αφού η κίνηση της διάθεσης των εισιτηρίων είναι πολύ ικανοποιητική. Αν είχαμε μεγαλύτερο γήπεδο, μόνο τότε θα μπορούσαμε να ικανοποιήσουμε την επιθυμία όλων να παρακολουθήσουν από κοντά αυτή τη σπουδαία αναμέτρηση. Εκτός των άλλων, μας δίνεται η ευκαιρία να αποδείξουμε πως η Ελλάδα μπορεί να γράψει ξανά ιστορία και το έχει πράξει αποδεδειγμένα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004».

-Για την παρουσία των παρουσία των Ζιντάν και Ρονάλντο στην Ελλάδα:
«Αγαπάω το ποδόσφαιρο από μικρό παιδί. Ο πατέρας μου, ο Μιλτιάδης, ήταν μέλος και μέτοχος του Ολυμπιακού για αρκετά χρόνια. Είχα την τύχη να επισκεφτώ ορισμένα από τα πιο μεγαλοπρεπή γήπεδα της Ευρώπης και έχω παρακολουθήσει από κοντά σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Θέλω να τους ευχαριστήσω από τη μεριά μου για την παρουσία τους στην Ελλάδα και την επιλογή τους να αγωνιστούν με τον Ολυμπιακό σε αυτό το παιχνίδι που τείνει να γίνει θεσμός. Αν χρειαστούν κάτι από εμάς στο μέλλον, να ξέρουν πως θα είμαστε κοντά τους».

Ροή Ειδήσεων