ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Οντριοθόλα μίλησε για το σκάνδαλο ντόπινγκ

Ο Οντριοθόλα μίλησε για το σκάνδαλο ντόπινγκ
Το... πικρό ποτήρι του ντόπινγκ που "χτύπησε" και το δικό του σπίτι γεύθηκε ο Χοσέ Μαρία Οντριαθόλα, πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας...

Το... πικρό ποτήρι του ντόπινγκ που "χτύπησε" και το δικό του σπίτι γεύθηκε ο Χοσέ Μαρία Οντριαθόλα, πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας στίβου, ο οποίος απέρριψε πάντως την περίπτωση παραίτησής του, ως συνέπεια των αποκαλύψεων για παραβάσεις του κανονισμού περί φαρμακοδιέγερσης μετά τις συντονισμένες έρευνες των αρχών σε πέντε τουλάχιστον πόλεις της χώρας.

Ο Οντριοθόλα, που βρίσκεται στη θέση του από το 1989, "έσπασε" την εδώ και τέσσερις ημέρες σιωπή του για τις έρευνες και τις αποκαλύψεις που ακολούθησαν και τον οδήγησαν την Παρασκευή να θέσει εκτός διοίκησης της ομοσπονδίας (ήταν αντιπρόεδρος) την Μάρτα Ντομίνγκες.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια των 3.000μ στιπλ, ήταν το ένα από τα 14 συνολικά άτομα, μεταξύ των οποίων προπονητές, γιατροί και αθλητές, πολλοί εκ των οποίων διατηρούσαν απευθείας επαφές με την ομοσπονδία στίβου. και οι οποίοι ανακρίθηκαν ως ύποπτοι για διακίνηση παράνομων ουσιών και γιατί έθεσαν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

«Είναι ένα τεράστιο πισωγύρισμα σε όλα τα χρόνια της θητείας μου ως πρόεδρος», δήλωσε ο Οντριοθόλα σε συνέντευξη Τύπου ενώπιον 100 δημοσιογράφων, καμεραμέν και φωτογράφων σε αίθουσα των γραφείων της ισπανικής ομοσπονδίας στη Μαδρίτη.

«Δεν πρόκειται να παραιτηθώ. Αισθάνομαι όπως ένα μεγάλο θύμα, επειδή πιστεύω ότι εκπλήρωσα όλες τις υποχρεώσεις μου και αγωνίστηκα κατά του ντόπινγκ για πάνω από 30 χρόνια», είπε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, που τόνισε ότι αισθάνθηκε άσχημα από την εμπλοκή της Μάρτα Ντομίνγκες, αλλά και του Μανουέλ Πασκουάλ, στον οποίο είχε αναθέσει καθήκοντα μέλους της τεχνικής επιτροπής της RFEA, παρά το γεγονός ότι είχε κάποιες αμφιβολίες γι΄αυτόν κατά το παρελθόν.

«Απέπεμψα άμεσα από τη θέση της αντιπροέδρου την Ντομίνγκες. Σέβομαι τη θητεία της ως αθλήτρια και θα περιμένουμε να δούμε αν ο ανακριτής μας δώσει λεπτομέρειες και θα εξετάσουμε αν χρειάζεται να ερευνήσουμε την υπόθεσή της. Για τον Πασκουάλ αισθάνομαι ότι πρόδωσε την εμπιστοσύνη με την οποία τον είχα και πάλι περιβάλει. Πίστευα ότι είχε αλλάξει», τόνισε ο Οντριοθόλα.

Τέλος, είπε ότι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα όλοι όσοι κατηγορούνται κι έχουν οποιαδήποτε μορφής σχέση με την ομοσπονδία, η οποία βρίσκεται σε αναμονή περαιτέρω πληροφόρησης από τις αρχές για τα ευρήματα των ερευνών.

Πηγή: AΠΕ